07 / 05 / 2024

Ordu’da 15 ev yıkıldı!

Ordu’da 15 ev yıkıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde yaşanan yeni heyelanda, daha önce tahliye edilen 15 bina yıkıldı. Sağlık Mahallesi'nde girişlere izin verilmiyor.



Ordu'nun Aybastı ilçesinde 3 ay önce meydana gelen heyalan nedeniyle riskli olduğu nedeniyle 17 bina tahliye edilmişti. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sağlık Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde yaşanan yeni heyelanda, daha önce tahliye edilen 15 bina yıkıldı. Zemin kaymalarının sürdüğü tespit edilen ve boşaltılan mahalleye girişlere izin verilmiyor.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri mahallede teknik ekip incelemelerde bulundu. AFAD ekiplerince yapılan incelemede mahalle zemininde kayma belirlendi. Bunun üzerine mahallede 17 bina boşaltıldı. Yakınlarının yanına yerleşen mahalle sakinlerine ise kira yardımı verildi.

15 BİNA YIKILDI, MAHALLE GİRİŞE KAPATILDI

Heyelandan boşaltılan evlerin yıkımı için karar verilirken, dün akşam saatlerinde mahallede yeniden toprak kayması oluştu. Heyelanda daha önce boşaltılan evlerdeki çatlaklar arttı ve boşaltılan 15 bina kendiliğinden yıkıldı. Mahallede sağlam evlerde kalanlar ise yaşadıkları korku ve panik nedeniyle evlerini boşalttı. Zemin kaymalarının sürdüğü tespit edilen mahalle boşaltıldı, vatandaşlar boşaltıldı. Hasar tespit çalışması başlatılan mahalleye girişe izin verilmiyor. Jandarma ekipleri mahalle girişini kapatarak, vatandaşların geçmesine engel oluyor. Evlerini terk eden vatandaşlar, mahalle girişinde bekleyişe devam ediyor.


Geri Dön