26 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi'de dönüşüm başlıyor!

Trabzon Çömlekçi'de dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ), Trabzon'da Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.



Yatırımlarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), Trabzon'da Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye basıldı. Anadolu Ajansı muhabirinin TOKİ'den aldığı bilgilere göre, İdare tarafından Trabzon'un Ortahisar ilçesi Çömlekçi Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan 106 konut ile 20 dükkanın ihalesi yapıldı.İnşaatlara Ağustos ayında başlanmasının planlandığı projeyle Çömlekçi'de, mevcut alan dükkanları, parkı, modern mimarisi ve mahalle konseptiyle yeni bir yaşam alanı meydana getirilecek.

Trabzon'un nitelikli yerleşim alanlarına kavuşması için hayata geçirilecek proje, şehrin kentsel ihtiyaçlarına cevap verecek biçimde tasarlandı.

Proje kapsamında hayata geçirilecek olan tüm konut ve ticaret birimlerinin cephelerinde, yöresel mimariye uygun ahşap ve doğal taş dokulu porselen seramik kaplamalar kullanılacak. Bölgede yaşayanların günlük hayatına ilişkin sosyo-kültürel özellikler dikkate alınarak dizayn edilen projenin, 0-5 yaş okul öncesi çocuklardan, üniversite gençliğine ve yaşlılar dahil tüm nüfus profillerinin ihtiyaç ve beklentilerine yanıt verecek şekilde yapılması sağlanacak.,

Mahalle kültürü ve yöreye uygun yapı malzemeleri 

Proje alanının güneyinde yer alan  sıra evleri, yerel yapı malzemeleriyle Karadeniz mimarisine uygun olarak inşa edilecek. Projenin cadde tarafında da esnaf ve vatandaşın iç içe olduğu mahalle kültürü oluşturulacak. Proje alanının liman caddesiyle buluştuğu nokta ise ticaret aksı şeklinde tasarlandı. Burada, dinamik, sürekli, modern ve minimal bir yapıya sahip olacak biçimde vatandaşların keyifle vakit geçirebilecekleri alanlar planlandı.

Kentsel dönüşüm projesi alanında konut-ticaret etapları ile otel etabını bağlayan bir kentsel uzantı olacak. Tarihi Meydan da Trabzon'un yeni odak noktası olacak biçimde yapılacak.Korunan tescilli binaların ve ticaret aksının beslediği meydan, çeşitli kullanımlara olanak sağlayacak biçimde tasarlandı.Otopark ihtiyacının yanı sıra yeşil alan kullanımına saygı gibi değerleri içinde barındıran projede kapsamındaki dairelerde vatandaşlara geniş ve ferah yaşam alanları sunulacak. 750 metrekare büyüklüğünde bir de sosyal tesisin bulunacağı projede, vatandaşlar deniz manzarasına karşı spor yapabilecek.

 

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ne durumda?


Geri Dön