23 / 04 / 2024

Trabzon Değirmendere'deki çimento fabrikası yıkıldı mı?

Trabzon Değirmendere'deki çimento fabrikası yıkıldı mı?

Trabzon Değirmendere Mevkii'nde bulunan çimento fabrikası geçen yılsonunda sökülecekti fakat hala sökülmedi. Fabrikanın yıkımıyla ilgili ne bir adım atılıyor ne de şehrin yöneticileri tarafından açıklama yapılıyor.



Trabzon Değirmendere Mevkii'nde bulunan çimento fabrikası geçen yılsonunda sökülecekti fakat hala sökülmedi. Kaldırılacağı tarihin üzerinden yaklaşık olarak 1 yıl geçmesine rağmen ne bir adım atılıyor ne de şehrin yöneticileri tarafından açıklama yapılıyor. Bunlar yaşanırken şehir hastanesinin Akyazı'ya yapılması tartışılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan. Trabzon'u ziyareti sırasında çimento fabrikası ve Sanayi Sitesi'nin yıkılarak şehir hastanesinin yapılmasının değerlendirilmesini istemişti. Bu talimat neden yerine getirilmiyor? 


ESKİ VALİ ÖZ DİLE GETİRMİŞTİ 

Hatırlarsanız; Trabzon eski Valisi Abdil Celil Öz Trabzon gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'u ziyareti sırasında çimento fabrikası ve Sanayi Sitesi'nin yıkılarak şehir hastanesinin yapılmasının değerlendirilmesini istediğini dile getirmişti. 


ARPACI: BAŞKAN BİZE OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ 

Trabzon Büyük Sanayi Sitesi Derneği Yönetim Kurulu başkanı Ayhan Arpacı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Geçmiş dönemlerde TÜMSİAD ile birlikte Dolaylı Mevkii'nde sanayi sitesi kurmak için adımlar attık. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüştük. Kendisi bize devam eden kentsel dönüşümler, dolgu projeleri ve yüksek maliyetli projeler varken sanayinin kamulaştırılmasının çok zor olacağını ve uzun yıllar süreceğini iletti. Bunun için sanayinin buradan kaldırılmasını zor olarak görüyoruz." 


Taka


Geri Dön