19 / 04 / 2024

Trabzon-Erzincan hızlı tren projesi yolda!

Trabzon-Erzincan hızlı tren projesi yolda!

Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trabzon-Erzincan arasında bir hızlı tren hattı planlıyoruz. Maliyeti 5,2 katrilyon lira olacak bu projenin etüdüne başlıyoruz" dedi...



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  TOKİ  vasıtasıyla Trabzon'da 8 bin konut projesini hayata geçirdiklerini hatırlattı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, "Trabzon'a 2002'ye kadar 73 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. 79 senede bu kadar yol yapıldı. Biz buna 140 kilometre bölünmüş yol ilave ettik, 16 senede. Ayasofya kavşağı, Reşadiye köprülü kavşağı ve Karadeniz sahil yolunda da 6 adet olmak üzere Trabzon'da 9 adet tüneli yapıp trafiğe açtık. Bay Kemal, işte bu büyüyen Türkiye'nin alametidir." dedi. 

- 20 adet yol projesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maliyeti 4,2 milyar lira olan 20 adet yol projesinin yapımının da devam ettiğini ifade etti. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; "Bu projelerden biri, Trabzon şehir geçişi devlet yoludur. Kanuni bulvarı yoluyla, Akyazı ve sahil bağlantı yollarından oluşan 24 kilometre uzunluğundaki bu projede, 12 adet köprülü kavşak, 17 adet tünel ve 55 adet köprü bulunuyor. Tamamlanan kesimleri etap etap trafiğe açıyoruz. projenin tamamını inşallah iki yıla kadar tamamlıyoruz. Karadeniz'i, Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpekyolu güzergahında bulunan Zigana Dağı'nı aşılmaz olmaktan çıkarıyoruz. Doğu Karadeniz'in Anadolu'ya açılan kapısı olan Zigana Tüneli ve bağlantı yollarını da önümüzdeki yıl bitiriyoruz. Bu tünelle rakımı düşürüyor, dolayısıyla güzergahı 10 kilometre kısaltıyoruz. Tünel özellikle Trabzon Limanı'nın Türkiye'nin önemli limanlarından biri olmasını sağlayacak."

"Hızlı tren olur da biz Trabzon'u bundan mahrum bırakır mıyız?" diyen Erdoğan, "Trabzon-Erzincan arasında bir hızlı tren hattı planlıyoruz. Maliyeti 5,2 katrilyon lira olacak bu projenin etüdüne başlıyoruz." bilgisini paylaştı. 


Geri Dön