26 / 04 / 2024

Trabzon Havalimanı'nda fizibilite çalışmaları yapıldı!

Trabzon Havalimanı'nda fizibilite çalışmaları yapıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 6 ay içerisinde önemli işlere imza attıklarını ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Taka Gazetesi yöneticilerini makamında ağırladı. Soylu gerçekleşen ziyarette Trabzon'a yapılanları ve yapılacakları anlattı. Bakan Soylu 6 ay içersinde önemli işlere imza attıklarını belirterek şunları söyledi:

EĞİTİME DESTEK VERMELİYİZ 

Trabzon'da eğitime büyük destek vermeliyiz. Ortaokul ve lise öğrencilerin derecelerinin yükselmesi çok önemli. İkinci üniversitenin Trabzon'la buluşması da bu ayaklardan bir tanesidir. Tabi eğitimin yanı sıra spor da önemli. Trabzon'da bireysel sporlarda büyük başarılar var. Bunların hepsine sahip çıkmak lazım. 

SANAYİYİ DE UNUTMAMALIYIZ

Trabzon'da sanayi önemli. Tamam Trabzon bir sanayi şehri değil ama Trabzon'un sanayi bacağını da üretim bacağını da devam ettirmek lazım. 

SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRMELİYİZ 

Şehrimizde önemli yatırımlara imza attık bazılarının da temelini attık. Mesela Çocuk onkolojisi. Bu önemli bir projedir. Ardından şehir hastanesi aynı şekilde. Trabzon'un kendi sağlık meselesini yönetebilen bir şehir haline gelmesinin yanı sıra sağlık turizminde de istifade edebilecek bir şehir haline gelmeliyiz. Bir taraftan Kalınçam vadisi diğer taraftan Sera Gölü. Araklı Turup bölgesi ve Uzungöl buralarda çalışmalar sürüyor. Bu yatırımlarımız havalimanı projesiyle beraber birleştiğinde daha da önemli bir hal alacak. 

HAFİF RAYLI SİSTEM ÇOK ÖNEMLİ 

Son günlerde konuşulan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Akçaabat ve Yomra arasına planladığı 1 hafif Raylı Sistem hattı çok önemli bir şey. Hafif Raylı Sistem Antalya'da 5 ayda bitti. Eğer Trabzon'da Büyiikşehir Belediyesinin böyle bir ulaşım konusundaki çalışması hayata geçirili şe şehir içinde çok önemli olur. Ayrıca bir yandan kentsel dönüşüm yapılıyor, kanuni bulvarı devam ediyor.Yani aslında 6 avda önemli işler yaptık. 

HAVALİMANI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ 

Havalimanı meselesi üzerine çalışıyoruz. Bu proje bir tercih meselesi. Bu konuda adımlar atıldı gerekli incelemeler ve fizibilite çalışmaları yapıldı. Şimdi bu çalışmalar üzerinde karar verilecek. Ne zaman ve nasıl yapılacağına karar verilecek. Bu tabloda mevcut havalimanın düzeltilmesi çok optimum gözükmüyor. Mantıklı bir yatırım gözükmüyor. Oradaki pistin yapılması maliyetiyle yeni havalimanın maliyeti karşılaştırılıyor. Şu anda öne çıkan yeni havalimanı gibi duruyor. Bu yatırımlar büyük yatırımlardır ve şehrin teklediği yatırımlardır. Üniversite yatırımcımı havalimanı uzun zamandır beklenen büyük yatırımlardır. 

6 AY İÇERİSİNDE UÇ VERMEYE BAŞLAR 

Hatırlarsanız biz çalışmalarımız 6 ay içersinde uç vermeye başlar, kendisini gösterir dedik.  Ve şimdi bunlar uç veriyorlar. Daha çok işler yapacağız Trabzon halkı bunu bilsin. 

TRABZONSPOR'UN YANINDA OLUYORUZ 

Trabzonspor meselesi de var. Trabzonspor kulübü ve yöneticilerinin her zaman yanında olduk. Yeni stadyum ve kulübümüzün birçok şeyiyle uğraşıyoruz. Trabzonspor un Ankara'da hangi meselesi varsa yanında oluyoruz. Akyazı'nın yetişebilmesi için büyük çaba sarf ediyoruz." 


Taka


Geri Dön