23 / 04 / 2024

Trabzon Kaşüstü'ne yeni projeler gelecek!

Trabzon Kaşüstü'ne yeni projeler gelecek!

Yaylalı dalcık projesi için uygulama projesini kısa zaman içinde hazırlayacaklarını açıkladı. Yaylalı, "Bir firma sağ olsun bedel almadan uygulama projesini hazırlayacak" dedi.



Büyükşehir Belediye Meclisinde oy çokluğu reddedilen Kaşüstü'ndeki altertatif proje ile ilgili konuşan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Yaylalı, "Büyükşehir Belediyesi'nin istediği uygulama projesini kısa zaman içinde bir firma bedel almadan yapacak. Uygulama projesi Karayollarının istediği standartlarda bir proje olacak?? dedi. İşte Yaylalı'nın açıklamaları: 


KAMULAŞTIRMALAR İÇİN REDDEDİLDİ 

Kamulaştırma işleminin bizim yaptığımız itirazın mecliste reddedilmesi gerekiyordu. Biz de onu biliyorduk zaten. Bizim önerdiğimiz dalçıkta da kamulaştırmayı etkileyen bir durum yok. Karayolları projesine göre kamulaştırma yapsalar da bizimkini de uygulasalar bu kamulaştırmaların yapılması gerekiyordu. Dolayısıyla işlemlerin hızlandırılması için bizim itirazımızın reddedilmesi gerekiyordu. Belediye Meclisi de bunu yaptı. 


KARAYOLLARI NIN İSTEDİĞİ STANDARTTA OLACAK

 Bizden de Karayollarının yaptığı gibi bir uygulama projesi istendi. Biz, onunla ilgili de bir firma ile görüştük; o firma bir bedel almadan o uygulama projesini yapacak. Ayrıca bize verilen süre de 1 ay değil aslında kamulaştırma işlemleri bitmeden projeyi vermemiz gerekiyor. 


BÜYÜKŞEHİR İMAR KOMİSYONU ILIMLI 

Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız toplantılardan sonra bu konuda ılımlı olduklarını düşünüyorum. En son görüşmemizde de geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'nun. bazı belediye meclis üyelerinin, Karayolları yetkililerinin olduğu bir toplantıda biz projemizi tekrar anlattık. Onlar da olabilirliği konusunda umutlu olduklarını ifade ettiler. O yüzden böyle bir yöntem izlendi. İtirazımız sadece usulen reddedildi. 


Karadeniz'de Son Nokta


Geri Dön