25 / 04 / 2024

Trabzon Limanı borsaya açılan ilk liman olacak!

Trabzon Limanı borsaya açılan ilk liman olacak!

Albayrak Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Doç. Dr. Ömer Bolat, Trabzon Limanı'nın 2018'in ilk halka arzı olacağını ve liman hizmetleri alanında türünün ilki olacağını söyledi..



Albayrak Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Doç. Dr. Ömer Bolat, Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ'nin halka arzının 2018'in ilk halka arzı olacağını ve liman hizmetleri alanında türünün ilki olacağını söyledi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ömer Bolat, Albayrak Grubu'nun 2033 yılının sonuna kadar işletme hakkına sahip olduğu Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ'nin halka arzına ilişkin değerlendirmede bulunudu. Bolat, borsada Tümosan'ın ardından ikinci adımı Trabzon Limanı ile attıklarını söyledi.

 

Bolat, mevcut çıkarılmış sermayesi 21 milyon lira olan şirketin, halka arz edilecek fiyatla toplam piyasa değerinin 325,5 milyon lira seviyesinde bulunduğunu aktararak, limanın yüzde 30'unun hisse başına 15,50 liradan halka açılacağını belirtti.

 

97 milyon lira gelir bekledikleri halk arz sürecinin bu ay sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Bolat, bugün başlayan talep toplamanın yarın da devam edeceğini söyledi.

 

Bolat, tamamı yurt içinde gerçekleştirilecek halka arzda payların yüzde 90'ının bireysel yatırımcılara, yüzde 10'unun ise kurumsal yatırımcılara tahsis edildiğini kaydetti.
 


Geri Dön