16 / 04 / 2024

Trabzon Maçka'da evler boşaltılıyor!

Trabzon Maçka'da evler boşaltılıyor!

Trabzon Maçka Sukenarı Mahallesi’nde 20 yıldır heyelan korkusu yaşanıyor. Mahalleli, “yetkililer acilen burayı boşaltın ama masrafları karşılayamayız” dediklerini iddia ediyor.



Trabzon’un Maçka İlçesi Sukenarı Mahallesi’nde yaşayan 21 hane sahibi 20 yıldır heyelan korkusuyla yaşıyor. Bölgenin kaygan bir zemini olduğunu belirten mahalleli, “Bu süre zarfında kaymakamlık, valilik, bayındırlık ve iskan müdürlüğüne konuyla ilgili dilekçe yazıp çözüm üretmelerini istedik. Maçka’daki  TOKİ  Konutlarında iskan ettirileceğimiz söylenmişse de şimdi burada iki blok eksik inşa edildiğinden buraya yerleştirilemeyeceğimiz söyleniyor” diye konuştu. 


Mahalle sakinlerinden Yusuf Yazıcı, “Heyelana maruz kalan ailelerden 3’üne Çatak Afet Konutları’ndan ev verildi. Geri kalan aileler mağdur halde. Kapısını çaldığımız her yetkili bir an önce burayı boşaltmamızı istiyor. Boşaltmazsak oluşabilecek herhangi bir heyelanda uğrayacağımız kayıpta sorumluluk kabul etmeyeceklerini belirtiyorlar. Ancak iskan etmemiz için arazi de tahsis etmiyorlar. Burası göçtükten sonra mı çözüm üretecekler bize ev verecekler” dedi.


Karadenizde Son Nokta


Geri Dön