24 / 04 / 2024

Trabzon Muradiye Cami ibadete açıldı!

Trabzon Muradiye Cami ibadete açıldı!

Cami Yaptırma Derneği tarafından inşa edilen Muradiye Cami, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun katılımıyla ibadete açıldı1




Trabzon'un merkez Ortahisar ilçesi Çukurçayır Mahallesi'nde Cami Yaptırma Derneği tarafından inşa edilen Muradiye Cami, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Ortahisar Belediye Başkanvekili Firar Bayrak, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle ibadete açıldı.


Muradiye Camii Yaptırma Derneği Başkanı Mustafa Birinci, camiinin yapımı için kendilerine destek olanlara şükranlarını sunarken, törende yaptığı konuşmada Allah Teala'nın (c.c.), "Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a (c.c.) ve ahiret gününe iman edenler yapar, imar eder..." buyurduğunu hatırlatan Müftü Keramettin Demir ise vatandaşların camileri öksüz (cemaatsiz) bırakmamasını istedi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuşmasında caminin inşaatına bulunanlara teşekkür etti. İslam dünyasında mezhep kavgalarının mutlaka bir tarafa bırakılmasını temenni eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Bütün dünya coğrafyasındaki Müslümanların zulümden kurtulmasını bu mübarek ay vesilesi ile temenni ediyorum. Hele hele mezhep kavgalarının bir tarafa bırakılıp; tevhit, birlik, beraberlik için adım atılmasını Allah'tan (c.c.) niyaz ediyorum. Bu mübarek Ramazan ayının hepimizin birliğine, barışına, kardeşliğine, bütün dünya insanlarına hak ve adalet getirmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu mübarek ibadethaneye emeği geçen herkese; işçisine, mühendisine, memuruna, bağışçısına, dernek yöneticilerine, herkese şükranlarımızı ifade ediyoruz. Ramazan'da ve Ramazan sonrasında da Büyükşehir Belediyesi olarak ibadethanelerimizin hizmetinde olduğumuzu ifade ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından cami dualar eşliğinde ibadete açıldı.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi






Geri Dön