28 / 03 / 2024

Trabzon Tabakhane'de 632 bina yıkıldı!

Trabzon Tabakhane'de 632 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi için yıkımlara devam ediyor.




Trabzon Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde yıkım işlemleri devam ediyor. 675 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Tabakhane bölgesinde 659 binanın kamulaştırma işlemi tamamlanırken son yapılan yıkımlarla birlikte bölgede yıkılan bina sayısı 632’ye ulaştı.


Bölgedeki çalışmalarla ilgili açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: “Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde Kanuni Bulvarını sahile bağlayacak önemli bir ulaşım aksımız yer alacak. Bu yol ile birlikte, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlandığımız Tabakhane kentsel dönüşüm alanının Pazarkapı Kavşağı ve Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) arasındaki kısmının uygulama ihalesi  TOKİ  tarafından yapılacaktır. Karayolları tarafından yapılan ihale neticesinde Pazarkapı Kavşağı ile birlikte Devlet Karayolu da yeniden düzenlenecektir. İhale sonuçlanmış olup bu çalışmalara kısa sürede başlanacak. Tabakhane kentsel dönüşüm alanının kuzey kısmında son yaptığımız yıkımlarda söz konusu kavşak ve yol düzenlemesi nedeniyle icra edilmiştir. Tabakhane kentsel dönüşüm alanının kuzey kısmında bulunan Kadınlar Hali de tümüyle yenilecektir. Yeni Kadınlar Hali ihalesi 2017 yılı içinde yapılacaktır. Böylece bu büyük alan sadece Trabzon’umuzun değil, bölgemizin en modern yaşam alanı haline gelecektir. Bu tür dev yatırımlarla Trabzon’umuzu ismine layık hale getirirken şehrimizin her daim önünü açan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerimize Trabzon halkı adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön