23 / 04 / 2024

Trabzon turizmdeki büyümesini kendine zarar vermeden yapmalı!

Trabzon turizmdeki büyümesini kendine zarar vermeden yapmalı!

Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED yönetim kurulu üyesi ve Bölge Derneği KATİD in Başkanı Murat Toktaş, yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Uzak ile birlikte Trabzonlu Otelcilerle bir araya geldi.



KATİD Başkan yardımcısı Ali Şahin nin ev sahipliğinde Grand Zorlu Otelde birçok otelcinin katılımı ile gerçekleşen “Trabzon’da Atılması Gereken Adımlar ve Yaşanan Sorunlar” konulu toplantıda konuşan Murat Toktaş “Son yılların en hızlı gelişen ve cazibe bölgesi olan Trabzon imajını bozmadan büyümesini sürdürmeli” dedi 


Karadeniz Turizminin Başkenti Trabzon

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesine gelen turistlerin olmazsa olmaz ziyaret yerlerinden biri olan Trabzon aynı zamanda bölgeye gelen yabancı turist sayısından daha fazla turisti ağırladığını belirten KATİD başkanı Murat Toktaş “Bu yoğunlukla birlikte özellikle yaz aylarında yaşanan bazı sorunların sektörde konuşulmaya başlanması bizim bir an evvel tedbir almamız gerektiğinin sinyalidir. Doğası, tarihi, kurvaziyer turizmi ve misafirperver insanları ile özel bir yer olan Trabzon aynı zamanda çok geniş turizm alternatiflerine sahip. Zengin mutfağı bile tek başına bir turizm hareketi sağlamaktadır. Ayrıca, Trabzonspor markasını da unutmamalıyız.” dedi.  


İhtiyaca yönelik ve ihtiyaç kadar tesis

Son 2 yılda Trabzon’da hızla büyüyen oda arzından bahseden Murat Toktaş” Son yıllarda birçok yerli ve yabancı otel açıldı ya da inşaatı devam etmekte. Piyasa dengelerini bozmadan yatırımlara devam edilmeli gerekmekte aksi takdirde sektörde ciddi bir sıkıntı yaşanır”  dedi. 

Trabzon turizmdeki büyümesini kendine zarar vermeden yapmalı!


Sermayemiz olan doğaya sahip çıkmalıyız

Özellikle yaylalarda ki çarpık yapılaşma ve imar sorunu öncelikle halledilmesi gerektiğini belirten Murat Toktaş “Doğanın dengesini ve Karadeniz e özgü yapı dokusunu bozmadan turistin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak tesislerin oluşmasının şart” olduğunu belirtti. 

Trabzon turizmdeki büyümesini kendine zarar vermeden yapmalı!

Personel açığı hizmete yansıyor

Hızla tesisleşen Trabzon da yaşanan yetişmiş personel ihtiyacının ciddi bir sorun olduğu konusunda hem fikir olan işletmeler bu konuda çözüm bulunması ve il içinde eğitim çalışmaları yapılması konusunda hem fikir oldu. Personel sorununun bölgenin imajına da zarar verdiğini belirten Murat Toktaş “ Şuan önümüzdeki en büyük sorun personel eksikliği nedeni ile kalifiye olmayan personelle verilen hizmetten dolayı yaşanan sıkıntılar. Bu hem ilin Pazar payı kaybetmesine sebep vermekte hem de imajımızı bozmaktadır. Bizde dernek olarak eğitim konusunda çalışma yapma kararı aldık.” dedi.


Geri Dön