28 / 03 / 2024

Koleksiyon, yeni ofis mobilyası projeleriyle büyümesini sürdürüyor!

Koleksiyon, yeni ofis mobilyası projeleriyle büyümesini sürdürüyor!

Koleksiyon, yeni ofis mobilyası projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Koray Malhan; Türkiye’de genç nüfus ve gelişen ekonominin varlığı elbette modern ofislerin varlığını ve büyümesini de daha hızlandırıyor." dedi




Tasarım ve kalite odaklı geniş ürün gamını mimar, içmimar ve tasarımcılar ile ofis kullanımına ve hane halkına sunan Koleksiyon, yeni ofis mobilyası projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Türkiye’de yer alan ofislerin Avrupa ve Amerika’da yer alan ofislerden daha modern bir yapıda olduğunu söyleyen Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Koray Malhan, “Türkiye’de genç nüfus ve gelişen ekonominin varlığı elbette modern ofislerin varlığını ve büyümesini de daha hızlandırıyor. Aslına bakarsak Türkiye’de sürekli yeni işler, yeni ofisler yapıldığı için birçok Avrupa-Amerika şehrine göre daha iyi ofisleri Türkiye’de görüyoruz” dedi.


Koleksiyon olarak son 2 yılda çok önemli ofis projeleri yaptıklarını dile getiren Koray Malhan, “İŞGYO, Anadolu Grubu, sahibinden.com, yemeksepeti.com, Toyota Türkiye, Euro Sigorta gibi Türkiye’de önemli projelere imza attık. Yurt dışında ise Philips, BITC ve EFG Hermes gibi şirketlerin ofislerine Koleksiyon imzasını attık. Bununla birlikte 2013 yılında yine önemli ve büyük şirketlere dair anlaşması yapılmış ama tümüyle işi henüz teslim etmediğimiz başka projelerimizin de bulunduğunu ifade etmek isterim. 2013 yılı için hedeflenen ciromuz 158 milyon TL’dir.  Bu yıl ki hedef ciromuzun yaklaşık 88 milyon TL’sini yani % 75’ini ofis mobilyalarından elde edeceğimizi öngörüyoruz “ açıklamasını yaptı.


1972 yılında Ankara’da kurulan, bugün hem ev hem de ofislere yönelik olarak mobilyadan cam, porselen ve tekstil ürünlerine kadar oldukça zengin bir ürün gamına sahip olan Koleksiyon Mobilya, ofis mobilyası tarafında atağını sürdürüyor. Tekirdağ’da yaklaşık 90 bin metrekarelik bir alanda üretim yapan modern fabrikasında faaliyetlerini sürdüren Koleksiyon Mobilya’nın Yönetim Kurulu Üyesi Koray Malhan, dünyada ve Türkiye’de ofis projelerinin gelişimini değerlendirdi.


Koray Malhan, “Türkiye’de birçok çok uluslu firmanın olması ve Türk firmaların da bu çok uluslu firmalara mentalite bakımından paralel olması dolayısıyla, dünya geneli ve Türkiye’deki ofis anlayışı arasında artık büyük benzerlikler var. İstanbul’daki bir ofisle, Londra ve Paris’teki bir ofisin arasında büyük benzerlikler var. Türkiye’de genç nüfus ve gelişen ekonominin varlığı elbette modern ofislerin varlığını ve büyümesini de daha hızlandırıyor. Aslına bakarsak Türkiye’de sürekli yeni işler, yeni ofisler yapıldığı için birçok Avrupa-Amerika şehrine göre daha iyi ofisleri Türkiye’de görüyoruz.


Türkiye’de özellikle yeni yapılan ofis projeleri artık birçok dünya ülkesinden daha iyi ve dikkat çekici. Zira özellikle son 5 yılda Avrupa ve Amerika kıtasında yapılan ofisler ile kıyaslama yaptığımızda bunu daha net biçimde gözlemleyebiliyoruz. Bizim burada yaptığımız ofisler gibi yapılan firmaların yaptığı ofis projeleri de yurt dışında ses getiriyor ve ilgi görüyor. Örnek olarak TBWA, yemeksepeti.com, sahabinden.com için yaptığımız işler yurt dışında büyük beğeni topluyor. Diğer taraftan British American Tobacco için yaptığımız ofis ile ilgili tebrik mektubu bile aldık” açıklamasını yaptı.


Koleksiyon olarak özellikle son 2 yılda hem yurt dışında hem yurt içinde yaptığımız önemli projeleri sıralayan Koray Malhan; 

2010 / EFG Hermes / Kahire – Mısır (Mimar: Gensler Architecture)

2011 / Philips / Kahire – Mısır (Mimar: RBS Group)

2011 / BNP Paribas / Kahire – Mısır (Mimar: Engineering Consulting Group (ECG))

2011 / Euro Sigorta  / İstanbul - Türkiye

2012 / SMBC / İstanbul – Türkiye (Mimar: Swanke & Hyden Architecture)

2012 / Cummins /  İzmir  – Türkiye (Mimar: James Cubitt & Partners Architects)

2012 / Kredi Kayıt Bürosu / İstanbul – Türkiye

2012 / TBWA / İstanbul ( Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık ) 

2012 / Sahibinden.com / İstanbul ( Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık ) 

2012/ Yemeksepeti.com / İstanbul ( Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık ) 

2012 / Toyota Türkiye / İstanbul ( K&G Mimarlık )   

2012 / Ümraniye Belediyesi / İstanbul - Türkiye

2012 / MedLife  Genel Müdürlük /  İstanbul - Türkiye

2013 / Carrefour Genel Müdürlük / İstanbul – Türkiye ( Sistema, İhsan Kendirli ) 

2013 / İŞGYO GENEL Müdürlük / İstanbul – Türkiye ( Brigitte Weber Mimarlık ) 

2013 / BITC / Londra – UK (Mimar: Gensler Architecture)

2013 / Anadolu Grubu / İstanbul – Türkiye ( Kreatif Mimarlık ) 


gibi tamamlanmış ve teslim edilmiş projeleri sayabiliriz. Bununla birlikte 2013 yılında yine önemli ve büyük şirketlere dair anlaşması yapılmış ama tümüyle işi henüz teslim etmediğimiz başka projelerimizin de bulunduğunu ifade etmek isterim. 2013 yılı için hedeflenen ciromuz 158 milyon TL’dir.  Bu yıl ki hedef ciromuzun yaklaşık 88 milyon TL’sini yani % 75’ini ofis mobilyalarından elde edeceğimizi öngörüyoruz. Satışını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizin % 95’i yerli üretimdir.


Tasarım bazlı bir şirket olmamızdan dolayı, dünyadaki çalışma düzeninin değişmesini yakından takip etmekteyiz. Bu durum bize uluslararası pazardaki ofis mobilyası ihtiyaçlarına çok hızlı bir şekilde cevap verme yetisini kazandırmıştır. Sunmuş olduğumuz tasarımlar, gerek uluslararası fuarlarda, gerekse uluslararası pazardaki mağaza ve bayilerimizde çok olumlu dönüşler almıştır.


Koleksiyon olarak 2011 yılında Londra'nın yaratıcı kalbi sayılan ve birçok uluslararası önemli markanın yer aldığı Clerkenwell bölgesinde 800 m2'lik büyük bir mağaza açtık. Her yıl Mayıs ayı içerisinde düzenlenen, binlerce kayıtlı ziyaretçinin katıldığı ve 150’nin üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapan Clerkenwell Design Week isimli tasarım festivali sırasında açılışını yaptığımız Londra mağazamız, halen bölgenin en dikkat çekici ve ilgi odağı olan merkezlerinden biri olma başarısını sürdürmektedir. 


Geçtiğimiz yıl 13 milyon TL’ye yakın ihracat gerçekleştirdik. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde ihracat ciromuzu mevcut durumun 2,5 katından fazlaya çıkartmayı ve ihracat yapmakta olduğumuz ülkelere ise 2 sene içerisinde 50 ülke daha eklemeyi hedeflemekteyiz.


Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ise Koleksiyon olarak 100’den fazla ülkede markalaşmak ve dış pazarlarda daha çok tanınan bir marka haline gelmek istiyoruz. Bu amaçla yurtdışında şirket satın alma, yatırım yapma ve ortaklık gibi formüllerle her bölgenin yapısına uygun şekilde hareket edebileceğimizi düşünüyoruz. Bu dönem içerisinde ciromuzun %50’sinin yurtdışı kaynaklı olmasını hedefliyoruz. Bu yönde yaptığımız planlamalar dâhilinde özellikle son 2 yılda yurtdışında ciddi yatırım ve yapılanma başlattık. Mevcut durumda yurtdışında İngiltere, Almanya ve Mısır’da ilk mağazalarımızla Koleksiyon olarak boy gösteriyoruz. Ayrıca Azerbaycan, Avustralya, İspanya, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, KKTC, Kazakistan ve Kolombiya gibi birçok önemli ülkenin farklı bölgelerindeki satıcı ve temsilciler vasıtasıyla satış ve proje uygulamaları yapmaya devam ediyoruz ve bu pazarlardaki payımızı artırmayı amaçlıyoruz.


Kvadrat ve Koleksiyon İşbirliğiyle “Katı”nın Reddi” Tasarım Sergisi Kapılarını Açıyor!



Koleksiyon, dünyaca ünlü Danimarkalı kumaş ve kumaş ürünleri üreten Kvadrat firmasıyla olan güçlü işbirliğini yepyeni bir tasarım sergisiyle taçlandırıyor. “Katının Reddi” adı verilen ve 20 Eylül’den itibaren kapılarını ziyaretçilerine açacak olan ve “Kimin için tasarlıyoruz?” sorusunun yanıtlarını ortaya koyacak olan sergi, tasarlanan objenin ötesinde, tasarım sürecini ilgilendiren öneriler sunmasıyla da dikkat çekiyor. Koleksiyon Tasarım Mağazası’nın da açılışını müjdeleyen sergi kapsamında Kvadrat’ın kumaşlarının kullanıldığı perdeden ayakkabıya farklı ürünler de ayrıca yer alacak. Ayrıca seramik sanatçısı Tevfik Karagözoğlu seramik eserleri de ayrıca sergi içinde ziyaretçiler tarafından yakından incelenebilecek.



Geri Dön