25 / 04 / 2024

Trabzon Uzungöl'de kaçak inşaat yapanlara kısmi af!

Trabzon Uzungöl'de kaçak inşaat yapanlara kısmi af!

Trabzon'un Çaykara İlçesi'ne bağlı turizm beldesi Uzungöl'de "imar kanunu ile kültür ve tabiat varlıklarına muhalefet" suçundan 2-4 yıl arasında hapis cezasına çarptırılan yaklaşık 700 işletmeci ve konut sahibi, kısmi af sayesinde cezaevine girmekten kurtuldu.



Trabzon'un Çaykara İlçesi'ne bağlı turizm beldesi Uzungöl'de "imar kanunu ile kültür ve tabiat varlıklarına muhalefet" suçundan 2-4 yıl arasında hapis cezasına çarptırılan yaklaşık 700 işletmeci ve konut sahibi, 15 Temmuz'dan sonra çıkarılan kısmi af sayesinde cezaevine girmekten kurtuldu. 


671 sayılı kanun hükmünde kararname ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici madde uyarınca cezaevinde bulunan 4 kişi de tahliye edildi. Uzungöl'de 2009'dân bu yana imar izni olmadan konaklama tesisleri yapan, konutlarını butik otele çeviren 862 kişi hakkında, imar kanununa ve kültür ve tabiat varlıklarına muhalefetten dava açılmıştı. Sanıklardan 6'sı, Yargıtay'da cezalarının onanması üzerine cezaevine konuldu. Karar sonrası açıklama yapan Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, "Buradaki vatandaşlarımız kendi toprakları üzerinde yaptıkları işyerleri yüzünden davalık olmuşlardı. Bu karar bizi çok sevindirdi" dedi. 


Habertürk


Geri Dön