25 / 04 / 2024

Trabzon yatırımları masaya yatırıldı!

Trabzon yatırımları masaya yatırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentte hayata geçirilen ve geçirilecek olan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu basın toplantısı gerçekleştirerek Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerle ilgili açıklamalar yaptı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 3 saat boyunca devam eden basın toplantısında kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un öncelikleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

GÜLCEMAL PROJESİNDE PLAJ DA OLACAK

Başkan Gümrükçüoğlu Gülcemal dolgu projesi içinde bir plajında yer aldığını ve bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, "Gülcemal ismi takılan sahil dolgu projemiz devam etmekte. Sahil dolgu projesi ile 800 bin metre karelik alanı Trabzon’a kazandırmayı hedefliyoruz. Yaşam alanları, sportif alanlar, kültürel alanları olmak üzere bir dantel gibi işleyerek projemizi gerçekleştireceğiz. Bu projenin şuanda dolgu alanı olana bölgesinde ikinci tahkimatı için ihale hazırlıkları tamamlandı. Proje içersinde Yalı Mahallesi’nden Ayasofya hizasına kadar bir plajın planlama ve çalışmasını da hazırlamaktayız” diye konuştu.

Trabzon’da devam eden projelerle ilgili açıklamalar yapan Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu şöyle konuştu;


KARAGÖZ MEYDANI

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki tarihi Karagöz Meydanını yeniden şehre kazandırmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Bölgedeki okul ve öğretmenevi Hacıkasım Mevkii’nde yapılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek, sonrasında tarihi alan boşaltılarak aslına döndürülecektir. Tarihi Karagöz Meydanının yeniden şehre kazandırılması projesi çerçevesinde yıkılacak olan Trabzon Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulunun Tabakhane Mevkii’nde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülüyor.

 

KATLI OTOPARK İNŞAATI SÜRÜYOR

 

Yavuz Selim Bulvarı’nın güneyinde yer alan alanda 25 milyonun üzerinde toplam kamulaştırmayla birlikte şehrin en merkezi yerindeki katlı otopark yapımı devam etmektedir. Katlı otopark yapımıyla birlikte 310 araçlık otopark oluşturulacak. 310 aracımızın belirlenmesinde Yavuz Selim Bulvarı’ndaki giriş ve çıkış trafiğinin ancak o kadar araç sayısına cevap verileceğinin hesaplanması sonrasında belirlenmiştir. Daha sonradan yerin altında, Tanjant Köprüsünün alt bölgesine doğru 750 araçlık otopark yapılacağını beyan ettiğim sözün her zaman arkasındayız.

 

BOTANİK PARK HİZMETE AÇILDI

 

Çamoba Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 103 dönümlük arazi üzerinde, yaklaşık 11 milyon TL maliyetle Trabzon Botanik tamamlandı. 24 ay içersinde bu projemizi hizmete soktuk. İçersindeki tek katlı binalara dokunulmamış, yöresel mimariye uygun olarak yapılmıştır. Şehrimizde hayata geçirilen botanik park bölgemizin ve ülkemizin tanıtımında fayda sağlayacaktır”

HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ BAKANIMIZA TESLİM  TESLİM EDİLDİ

 

Hafif raylı sistem proje çalışmaları tamamlandı. Proje Akyazı’da ki ana istasyondan, batıda Akçaabat, Akçakale’ye kadar uzanmakta. Ardından Yavuz Selim Bulvarı istikametinde gelmekte olup Değirmendere bölgesinden Üniversiteye bir kol verdikten sonra C kapısından havalimanına ulaştıktan sonra Arsin Sanayi Bölgesine kadar uzamaktadır. Hazırlanan projenin Ulaştırma ve Altyapı bakanlığına teslimi gerçekleşmiştir. Ayrıca şehrimizin evladı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Cahit Turhan’ın bizzat kendisine dosya ve bilgi de arz edilmiştir.

 

TRABZON’UN PLAN ANAYASASI TAMAM

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu ve Plan Hükümlerini hazırlamış ve hazırlanan plan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir. 1/50.000 Ölçekli İl Çevre Düzeni Planı, 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/5.000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı hazırlanmış ve Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edilmiştir.

 

KANUNİ BULVARI DEVAM EDİYOR

 

23,7 kilometrelik Kanuni Bulvarı durdu duruyor gibi söylemlerin en büyük ve en güzel cevabını Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şehrimizde son yaptığı mitingde verdi. Kanunu Bulvarı’nın yapımı devam etmekte ve 24 ay içinde tamamlanma çalışmaları sürmektedir. Üç şerit gidiş üç şerit geliş olarak inşa edilmekte olan, 14 köprülü kavşağı, 8 hemzemin geçidi ve 8'i çift tüp 9 tüneli bulunan Kanuni Bulvarı, tamamlandığında ulaşıma çok önemli katkılar sağlayacaktır.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMLER SÜRÜYOR

 

1. etap Bahçecik altı, 2.etap Tanjant Köprüsü ile Zağnos Köprüsü arasındaki alan, 3. etap Zağnos Köprüsü Maraş Caddesi arasındaki olan olmak üzere 3 etapta çalışmalar tamamlanmış, Bahçecik’e çıkan yol ve 850 konut inşa edilmiştir. Zağnos Vadisi 4. etap  kentsel dönüşümü, sonradan eklenen alan 10 dönümlük alan  hariç Ortahisar Belediyesine devredilmiştir.  Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yıkılan bina sayısı 653’tür. Bölgede uygulanacak olan peyzaj projesinin yapımına başlanmıştır.  Pazarkapı Kavşağı’nı Kanuni Bulvarı’na bağlayacak yol yaptırılmaktadır. Ayasofya Camisi ve bölgesinin tarihi kimliğini ortaya çıkartmak için 46 bina kamulaştırılarak yıkılmıştır. İnşaat ve peyzaj çalışmaları da tamamlanarak bölge, her yönüyle Trabzon’a kazandırılmıştır. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde I. etap dönüşüm alanındaki 134 binanın tümü kamulaştırılmış, 132 binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir. Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanındaki hak sahipleri  ile isterlerse mahsuplaşma ile yer edinme, isterlerse kamulaştırma görüşmelerine Büyükşehir Belediyesinde devam edilmektedir. I. etap kentsel dönüşüm alanında mahkemeler tarafından belirlenen fiyatlar revize edilerek hak sahiplerine sunulmaktadır. Bahçecik Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Camisi’nin etrafında 90 bina kamulaştırılarak yıkılmış ve alanda yapılacak olan peyzaj düzenlemesinin projesi hazırlanmıştır.  Ayrıca Akçaabat, Dernekpazarı, Araklı, Çarşıbaşı, Pelitli kentsel dönüşümleri devam etmektedir.

 

TRABZON ŞEHİR MÜZESİ KURULDU

 

Kahramanmaraş Caddesi’nde Büyükşehir Belediyesine ait tescilli bina, şehir müzesi olarak projelendirilmiş, Tarihi Kentler Birliği, ÇEKÜL Vakfı ve OLTAN Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenerek Trabzon’umuzun hizmetine açılmıştır.

 


Geri Dön