19 / 04 / 2024

Trabzon'a 40 bin kişilik stat yapılacak!

Trabzon'a 40 bin kişilik stat yapılacak!

Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı açıklamada, her kentin kendine ait bir özelliğinin bulunduğunu belirterek, ''Trabzon'un özelliği ise futbol kenti olması" dedi



Trabzonspor Kulübünde vekaleten asbaşkanlık görevini de yürüten kulüp genel sekreteri Hasan Yener, Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi yapımı için gerekli olan dolgu ve tahkimat işi ihalesinin sonuçlanmasıyla bu konuda resmi adımların birer birer atılmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Yener, ''Trabzon şehrine 40 bin kişilik stat yakışır. Taraftarlar da bu stadı doldurup maçlarını izlerler'' dedi.

Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı açıklamada, her kentin kendine ait bir özelliğinin bulunduğunu belirterek, ''Trabzon'un özelliği ise futbol kenti olması. Trabzon'un ihtiyaçlarından biri çağa uygun modern bir stada kavuşması. Göreve geldiğimizde Sayın Başbakanımıza bu konuyu iletmiştik. O da olumlu yaklaşmıştı. 1-2 ay önce de Başbakanımız, kulübe gelişinde bunları pekiştirdi'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TOKİ'ye, Akyazı'da 40 bin kişilik stadın yapımı için talimat verdiğini anımsatan Yener, şöyle devam etti:

''Dolayısıyla stadın ilk adımı atılmış oldu. Sayın Başbakanımızın dirayetli duruşu ve kararlığı Trabzon'a bu stadı kazandırma isteği bunda etkili oldu. Bunun yanında eski kulüp başkanımız olan Devlet Bakanımız Faruk Nafız Özak'ın da katkıları var. Bu fikrin ilk sahibi olarak daha önceki yönetim kurulumuzun başkanı Nuri Albayrak ve o dönemdeki yönetim kuruluna da teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bu projede onların katkıları da çok. Sayın Başkanımız Sadri Şener de ısrarla bu işin takipçisi oldu. Başta Başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.''

Hüseyin Avni Aker Stadı'nı modernize etmeye çalıştıklarını, ancak bugünün şartlarında zaman zaman bu stadın yetersiz olduğunu anlatan Yener, ''40 bin kişilik stat, bu şehre ve taraftara yakışır. Taraftarlar, bu stadı doldurarak maçları izlerler. Albayrak'ın da ortağı bulunduğu şirketin ihaleye en düşük teklifi vermesi, bu projeye sahip çıkması güzel bir şey. Yaklaşık 2 yıl dolgu işlemlerinin süreceği düşünülürse, projenin onaylanması ve diğer işlerin ardından da geçecek 2 yıl süre sonra stat biter diye düşünüyorum'' dedi.

GÜNEŞ, ÖNCELİKLE TRABZONSPOR'U DÜŞÜNÜR
Yener, bordo-mavili kulübün yönetim kurulunda yaşanan istifaların ardından teknik direktör Şenol Güneş'in kendi düşüncelerini, tavırlarını basın toplantısıyla bildirdiğine dikkati çekerek, ''Bu, spekülasyon yapmak isteyenlere doğru cevaptı. Benim bildiğim, tanıdığım Şenol Güneş için her şeyden önce Trabzonspor gelir, işi gelir. Elbette arkadaşlıklar var, ama sosyal hayat da devam ediyor. Şenol Güneş öncelikle Trabzonspor'u düşünür. Bu hep böyle olmuştur, bundan sonra da öyle olur'' ifadelerini kullandı.

Kulüp başkanı Sadri Şener'in aralık ayında yapılacak genel kurulda aday olup olmayacağı yönünde karar vermediğini kaydeden Yener, ''Şener, şu ana kadar net bir karar vermiş değil. Ancak, bugüne kadar son derece başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bundan sonraki karar onundur. Kendi kararına da saygı duyarız. Nasıl, kiminle çalışmak isterse tercih onun, biz de ona saygı duyarız'' diye konuştu.

İç transferde kadrolarını muhafaza etmek istediklerini de anlatan Yener, ''Şu anda Türkiye liglerinin en iyi kadrolarından birine sahibiz. Amacımız kadroyu korumak. Çünkü futbolcularımızdan son derece memnunuz'' dedi.
Sabah 


Geri Dön