23 / 04 / 2024

Trabzon'a 8 bin 600 ton asfalt!

Trabzon'a 8 bin 600 ton asfalt!

Yol çalışmalarında mahallelerdeki ana yollara öncelik veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un turizm potansiyelini geliştirmek adına yayla yollarında da önemli çalışmalara imza atıyor.




Trabzon Büyükşehir Belediyesi il genelindeki asfaltlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Yol çalışmalarında mahallelerdeki ana yollara öncelik veren Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un turizm potansiyelini geliştirmek adına yayla yollarında da önemli çalışmalara imza atıyor.


Bu kapsamda Yomra ilçesinin Demirciler Mahallesi ile Üçpınar Yaylası arasındaki 7,5 km’lik yol, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanıyor. Çalışmaların önemli oranda tamamlandığı yola 8 bin 600 ton asfalt serilmesi planlanıyor.


Bölgelerinde yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti ifade eden Demirciler Mahalle Muhtarı Ömer Korkmaz, mahalle olarak daha önce böyle bir yatırım almadıklarını ifade ederken, yapılan çalışmalardan ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Söz konusu yolun yöre halkı tarafından sıklıkla kullanıldığı gibi turizm açısından da önem arz ettiğine değinen Korkmaz, “Yayla yolumuzun asfaltlanması bizlerde büyük memnuniyet oluşturmuştur. Daha önceleri böyle bir yatırım almış değiliz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasının nimetlerinden faydalanıyoruz” dedi.


Demirciler Mahallesi Kültür ve Kalkındırma Derneği Başkanı Mehmet Ay da konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede söz konusu yolun Yomra’yı birçok yaylaya bağladığını ifade ederken, “Misafirlerimiz yıllar boyunca bu yoldan şikayetçi olmuşlardır. Şimdi bu sorun tümüyle ortadan kalkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Gümrükçüoğlu’na müteşekkiriz” diye konuştu. 



Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön