28 / 03 / 2024

Trabzon'da 18.2 milyon TL'ye icradan satılık otel!

Trabzon'da 18.2 milyon TL'ye icradan satılık otel!

Trabzon İli, Yomra İlçesi, Kaşüstü Mahallesi, Yalı Mevkii'nde yer alan otel vasıflı gayrimenkul 18 milyon 250 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 



Trabzon İli, Yomra İlçesi, Kaşüstü Mahallesi, Yalı Mevkii'nde yer alan otel vasıflı gayrimenkul icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan gayrimenkul için18 milyon 250 bin TL bedel isteniyor.  

1 NO'LU TAŞINMAZIN özellikleri : TRABZON İLİ YOMRA İLÇESİ KAŞÜSTÜ MAHALLESİ YALI MEVKİİ 289 ADA 1 PARSEL 2.968,92 M2. ARSA NİTELİKLİ TAŞINMAZ 1/2 HİSSESİ, bilirkişi raporuna göre; taşınmazın üzerinde otel olarak kullanılan bina bulunmaktadır, taşınmazın çevresinde çok katlı bloklar mevcuttur, bölgede yeni şehirleşme mevcuttur, Trabzon Caddesine cephelidir, taşınmazın kuzeyinde Trabzon Adalet Sarayı, Nova Otel, Cevahir AlışVeriş Merkezi ve resmi kurumlar bulunmaktadır, çevresinde akaryakıt istasyonları, belediye binası, iş merkezleri ile büyük ve küçük ölçekli iş merkezleri bulunmaktadır, belediye imkanlarından en iyi derecede yararlanmaktadır, son dönemde daha da önem kazanan bir bölgededir, taşınmaz ticaret ve sosyal tesislere oldukça yakındır, her türlü belediye ve sosyal hizmetlerden en iyi şekilde faydalanır, Yomra Belediyesinden alınan bilgiye göre taşınmaz üzerindeki kafeteryanın, otelin kullanımda olmasına rağmen ruhsatsız olduğu belirlenmiştir, otel toplam 13.439,00 M2. yapı alanına sahiptir, yapı için 29/05/2012 tarihinde esas ruhsat ve 29/05/2012 tarihinde de yapı kullanma izin belgesi düzenlendiği de ilgili belediyesinden öğrenilmiştir, 4 yıldızlıdır, 5. sınıf B grubu yapılardandır, ısınma sistemi doğalgazlıdır, bu bölgede doğalgaz hattı döşenmemiş olduğundan taşımalı dağalgaz kullanılmaktadır, adres Yomra Kaşüstü Mahallesi Yalı Mevkii Trabzon-Rize Caddesi Aurum Hotels, yapı henüz 3-5 yıllıktır, yıpranma payı % 3 tür, yapının zemine oturan alanı 1.072,81 m2 olup, iki bodrum kat, zemin kat ve 9 kattan ile teras alanından oluşur, zemin katta yapıya eklenti olarak 114,00 m2. alanında kafeterya bölümü bulunur, otel binasının dış cephesi giydirme camdır, tespit günü henüz kullanılmadığı belirlenen katın teras alanlarının üzeri kapalıdır, zemin kattaki eklenti kafeterya bölümü ana binaya eklenti olarak yapılmıştır, kutu profil konstrüksiyon olup kafeterya olarak kullanılmaktadır, ünvanı Ottoman Cafe'dir, çatı örtüsü mevcuttur, cepheleri camekandır, zemin döşemesi seramiktir, kafeteryanın alanı 114,00 m2'dir, 2. sınıf B grubu yapılardandır, taşınmaz üzerinde 1. Sırada Türkland Bank A.Ş, 2. Sırada Denizbank A.Ş ipotek şerhi mevcuttur.

Kıymeti : 18.250.000,00 TL
1. Satış Günü : 19/03/2019 günü 10:10 - 10:15 arası
2. Satış Günü : 17/04/2019 günü 10:10 - 10:15 arası
Satış Yeri : Trabzon Adliyesi Zemin Kat (Z-57 nolu)Satış Odası Kaşüstü/YOMRA/ TRABZON

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/333 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.08/01/2019
 


Geri Dön