19 / 04 / 2024

Trabzon'da inşaat işçisi resim sergisi açtı!

Trabzon'da inşaat işçisi resim sergisi açtı!

İnşaat duvarlarına alçı yerine taş ve kiremit parçaları ile resim çizen inşaat işçisi Mustafa Arslan yağlı boya ve tuvallere işlediği resimlerinin bulunduğu ilk kişisel resim sergisini açtı.  



Trabzon’da yaşayan 49 yaşındaki Mustafa Arslan liseyi bitirdikten sonra Güzel Sanatlar Akademisi’nin sınavlarına girdi. 61 Saat Gazetesi'nde yer alan habere göre maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan Arslan 16 yaşında inşaatlarda çalışmaya başladı. 

Resim sevgisinden vazgeçemediği için inşaat duvarlarına alçı yerine taş ve kiremit parçaları ile resim çizmeye başladı. Bir süre sonra ise yağlı boya ve tuvallerle tanıştı. Türkiye’nin farklı illerinde çalıştığı şantiyelerde boş kaldığı zamanlarda genellikle doğa resimlerini tuvallere işleyen Arslan’ın 'Fırçamın Ucundan Doğa Hikâyeleri’ konulu resim sergisi Trabzon’da törenle açıldı.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Galeri salonunda gerçekleştirilen serginin açılışına AK Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. 

Trabzon da inşaat işçisi resim sergisi açtı!

Trabzon da inşaat işçisi resim sergisi açtı!

Trabzon da inşaat işçisi resim sergisi açtı!


Geri Dön