23 / 04 / 2024

Trabzon'da yeni konut yatırımı hızlanmalı!

Trabzon'da yeni konut yatırımı hızlanmalı!

Trabzon’da 21 senedir faaliyette bulunan Saral Gayrimenkul’un sahibi Semih Sarıalioğlu, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalar yaptı. Sektörü değerlendiren Semih Sarıalioğlu, Trabzon'da konut yatırımı için imkanların ve fırsatların artış gösterdiğini dile getirdi.



Trabzon’da 21 senedir faaliyette bulunan Saral Gayrimenkul’un sahibi Semih Sarıalioğlu, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalar yaptı.

Dünya Gazetesi'nden Osman Şişko'nun haberine göre; yatırımcılara konut projelerinin hayata geçirilmesi için çağrı yaşan Semih Sarıalioğlu, sektörü değerlendirdi. 

Kovid-19 salgını sürecinde yeni üretimin yapılmaması nedeniyle artan konut ihtiyacının altını çizen Sarıalioğlu, bu süreçte belirli nedenlerden bir düşüş olduğuna ancak bu düşüşün bir yatırım fırsatı olduğuna dikkat çekti. Sarıalioğlu, konuya ilişkin şunları kaydetti:

Trabzon da yeni konut yatırımı hızlanmalı!

“Dış yatırımcı Trabzon’a geldiği zaman kat karşılığı arsa satışları yapıyorduk. Bunun nedeni de talebe yetişilememesiydi. Hem yerli pazar hem yabancı pazar birleşince Trabzon’daki konut ihtiyacı çok fazlaydı. Bu yüzden kat karşılığı daireler verip, ekonomiyi canlandıran unsurlardan biri olduk. Ama son dönemlerde, sağlık sorunlarından dolayı bir düşüş yaşandı. Biz bu düşüşü bir yatırım fırsatı olarak görüyoruz. İlerleyen dönemlerde Trabzon’da farklı yatırımcıları göreceğiz. Yabancı yatırımcılarla da yeni projeler planlamaya devam edeceğiz.” 

Yabancı yatırımcının yalnızca konut satın almadığına dikkat çeken Sarıalioğlu, “Birçok fabrika kurdurduğumuz, otel yaptırdığımız, küçük segmentten büyük segmente her sektörde katkı sağladığımız yabancı yatırımcılar var. Pandemi sürecini atlattıktan sonra eski günlere geri döneceğimizi umuyoruz” dedi. 

“Yeni yatırım olanakları attı” 

Trabzon’da yeni üretimdeki azalışla ve kentsel dönüşümün de etkisiyle yeni yatırım imkanlarının çoğaldığını vurgulayan Sarıalioğlu şöyle konuştu:

“Trabzon’da değişim ve kentsel dönüşüm var. Yeni yol güzergahlarının değişmesiyle birlikte istimlaklar var. Planlamalarda yoğunluğu azaltmak için farklı bölgelere yol yapımları oldu. Geçtiğimiz dönemde kriz ortamı ve bilinen sağlık sorunları olduğundan Trabzon’da yeni üretim olmadı ve dairelerde fazlasıyla azalma oldu. Şu anda istenen daireler bulunamıyor. Bu yüzden müteahhitlerin ve yatırımcı firmaların  kat karşılığı arsa alıp inşaat projelerine başlamasının tam zamanı olduğunu düşünüyorum. Çünkü, Trabzon’da konut stoku eridi. Bugün inşaata başlayan yatırımcının elindeki dairenin, sitenin daha inşaatı bitmeden satılacağı bir pozisyondayız.” 
 
Şehirde, planlaması yapılmış yeni kesimler, kat karşılığı satışa hazır alanlar ve yatırımcıları bekleyen değerli alanların bulunduğuna dikkat çeken Sarıalioğlu, “Yatırımcılar, gelsin burada yatırımlarını yapalım, dairelerini daha inşaat bitmeden satabilme imkanını onlara sunalım. Biz emlak firması olarak harita mühendisinden, mimarından, mühendisine kadar tüm planlamaları hazırlıyoruz. Önce yatırım yapılacak yeri buluyoruz. Daha sonra mühendislerimiz aracılığıyla burada yapılabilecek en iyi yatırımı belirleme çalışması yapıyoruz. Bize gelen müşterinin üzerine düşen yalnızca inşaatıyla ilgilenmesi oluyor. Zaten geri kalan tüm hizmetleri biz yıllardır sunuyoruz” diye konuştu.

Trabzon da yeni konut yatırımı hızlanmalı!

"Yoğunluğu karşılayabilecek konut stoku yok" 

Trabzon'un Akyazı ilçesinde inşa edilen şehir hastanesinin bu bölgede ciddi yoğunluk yaratacağını, Akyazı ve Akyazı’ya yakın yerlerde yeterli ev bulunmaması sebebiyle ciddi yatırım imkanlarının olduğunu işaret eden Sarıalioğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Şu anda hastanede çalışması beklenen doktor sayısı bile 6 bin civarı. Bunun yanı sıra hastanenin diğer bölümlerinde çalışanlarla beraber 15 bin kişinin hastanede istihdam edileceği öngörülüyor. Akyazı’ya en yakın yerleşim yeri olan Beşirli’de bunu karşılayabilecek konut mevcut değil. Bu yüzden Beşirli, Akyazı, Söğütlü, Yıldızlı gibi seçtiğimiz kupon yerlerde büyük yatırım fırsatları var. Şu andan başlanırsa hastane bitimine ancak yetişir. Bu yüzden bunu fırsat olarak değerlendirmeleri için yatırımcılara çağrıda bulunuyorum. Biz yatırımcılara yeni yatırım fırsatları sunmaya devam edeceğiz.” 

Trabzon'da 446 riskli yapı tespit edildi!

Trabzon'a 900 yataklı şehir hastanesi inşa ediliyor!


Geri Dön