20 / 04 / 2024

Trabzon'daki Meydan Hamamı yenilendi!

Trabzon'daki Meydan Hamamı yenilendi!

Trabzon'daki 300 yıllık hamam, yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ardından yenilenerek hizmete açıldı



Çıkan yangının ardından tadilat çalışmaları tamamlanan "Tarihi Meydan Hamamı'nın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ile çok sayıda davetli katıldı. Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'un sahip olduğu 4 bin yıllık geçmişin içinde kültür ve medeniyeti barındırdığını belirtti. Hamam kültürünün de bu geçmişte önemli bir yeri bulunduğunu ifade eden Vali Kızılcık, "Hamam kültürü medeniyet algımızın ilk göstergesidir. Medeniyetimizin temsilcileri tarafından, temizlik bilincinin yayılması için gittikleri her yere hamam yapılmıştır. Turizm, kültür kenti olarak vizyonumuzda gelişme var. Tarihi Meydan Hamamı'nın turizm kenti olma vizyonumuza hizmet edeceğine inanıyorum" dedi.

Tarihi Meydan Hamamı'nın işletmecilerinden Zafer Yılmaz, 300 yıllık geçmişe sahip hamamı aslına uygun olarak yenilediklerini vurgulayarak, "Tesisimizle halkımızın hamam kültürünün yeniden gelişmesi ve yaygınlaşmasına hizmet vermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu. Yılmaz, 90 gün süren tadilat çalışmaları kapsamında hamamın mermerlerinin ve halılarının yenilendiğini, boya yapıldığını ve hijyen için gereken her türlü çalışmanın gerçekleştirildiğini belirtti.

Aynı anda 50 kişiye hizmet verme kapasitesini sahip hamamda, 7 özel soyunma odası, lavabo ve duş bölümü, soğukluk adı verilen kese kısmı, 8 küçük kubbe ve 1 büyük kubbeden oluşan göbek taşı bölümü bulunduğunu ve kubbelerden birinin içinde de sauna olduğunu anlatan Yılmaz, "Hamam haftanın her günü ayrı giriş kapısı bulunan bölümde 08.00-21.00 saatleri arasında kadınlara, 06.00-24.00 saatleri arasında ise erkeklere hizmet verecek. Hamamda toplam 11 personel çalışacak. Hamam ücretine zam yapmadık, yine tadilattan önce olduğu gibi 12 liraya hizmet vereceğiz" dedi.

Vali Kızılcık ve davetliler açılışın ardından hamamı gezerek, işletmecileri Sebahattin Yaylı, Nurettin Ünal ve Zafer Yılmaz'dan hamamın tarihi ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
AA


Geri Dön