29 / 03 / 2024

Trakyaka'dan 10 milyon TL'lik proje desteği!

Trakyaka'dan 10 milyon TL'lik proje desteği!

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Mali Destek Programları teklif çağrısını yayınlandı. Üç başlık halinde ilan edilen programlar için Ocak ayında başlayan başvuru kabulleri 13 Mart günü saat 23.00'e kadar.



Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden 20 Mart günü saat 18.00'e kadar ise matbu olarak elden kabul edilecek. TRAKYAKA İktisadi Kalkınma, Küçük Ölçekli Altyapı ve Sosyo-Ekonomik Kalkınma başlıkları altında duyurulan programlar aracılığıyla bölge paydaşlarına 10 milyon TL tutarında hibe desteği sağlayacak. 



TRAKYAKA, İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 4 milyon TL, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında milyon TL ve Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 2 milyon TL destek sağlayacak. 



Öncelik turizmde 

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bugüne kadar yaklaşık 37 milyon TL'lik bir tutarı yapılan sözleşmeler ile yararlanıcılara hibe olarak aktardıklarını belirterek, "Yararlanıcıların projeler kapsamında harcadıkları eş finansman rakamları üe birlikte bölgede 65 milyon TL'nin üzerinde bir kaynak hayata geçirildi. Ajansımız için bölge genelinde turizmin geliştirilmesi temel önceliklerden biri. Turizm sektörüne bu yıl çıktığımız iki programda da öncelik veriyoruz. Bölgede turizmin dört mevsime yayılması ve konaklama sürelerinin arttırılması, turizm altyapısının iyileştirilmesi ve turizm aktivitelerinin çeşitlendirilmesine yönelik projeler bekliyoruz" dedi. "Özel sektör projelerinde yenilikçi ve katma değer oluşturan projelere öncelik veriyoruz" ifadelerini kullanan TRAKYAKA. Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Bu yıl oluşturacağımız teknik destek masası ile de projesini belirli bir düzeye getirmiş proje sahiplerine proje içeriği konusunda üç üde teknik destek sağlayacağız. Yine bu süreçte proje döngüsü yönetimi eğitimlerini devam ettirerek özgün projeler üretilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca bu yıl ilan ettiğimiz programların bütçeleri yeterli olmazsa yönetim kurulumuz tarafından devreye alınabilecek 3 milyon TL'lik yedek bir bütçemiz de bulunuyor" diye konuştu.


Dünya


Geri Dön