24 / 04 / 2024

Trendyol’dan deprem bölgesine dev yatırım! Bölgedeki 35 bin işletmeyi yurt dışı pazarlara açacak!

Trendyol’dan deprem bölgesine dev yatırım! Bölgedeki 35 bin işletmeyi yurt dışı pazarlara açacak!

E-ticaret platformu Trendyol, afet bölgesine desteklerine devam ediyor. Şirket, Adana Aktarma Merkezi yatırımını erken devreye alırken, bölgede yaşayan 35 bin satıcının ürünlerini de yurt dışı pazarlar ile buluşturmayı hedefliyor.



İHRACATA DESTEK OLACAK

Afet bölgesindeki Trendyol satıcılarının 2022 yılındaki ticaret hacminin 10,5 milyar lira olduğunu kaydeden Çetin, 2023 yılı için 16 milyar liralık ticaret hacmi hedefi koyduklarını, bu hedefe ulaşmak için satıcılara yönelik desteklerine devam edeceklerini ifade etti.

Trendyol’dan deprem bölgesine dev yatırım! Bölgedeki 35 bin işletmeyi yurt dışı pazarlara açacak!

Bölgeye üç yılda sağlayacakları ticaret hacminin 70 milyar lirayı bulacağını anlatan Çetin, aynı zamanda bölgedeki 35 bin satıcıyı da bu yıldan başlayarak Almanya ve Azerbaycan başta olmak üzere yurt dışı satışlarına başlatmayı ve tüm dünyada satış yapabilir hale getirmeyi hedeflediklerini aktardı. Çetin, bunun için teknoloji, eğitim ve dil entegrasyonu başta olmak üzere her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi.

ÜRETİM HACMİ KATLANACAK

Çetin, Trendyol markalı ürünlerin ülke genelindeki 420 üretici tarafından, 4 bin yerli işletmede üretildiğini söyledi. Bölgede Trendyol markalı ürünleri üreten 18 fabrika, 65 atölye ve 4 binden fazla çalışan bulunduğuna değinen Çetin, bölgeye ciddi istihdam ve ticari destekte bulunan bu işletmeleriin tekrar toparlanıp üretime dönmesi için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini ekledi.

Çetin, bu yıl sonuna kadar bölgedeki Trendyol markalı ürün üreticilerine sağladıkları geliri bir önceki yıla kıyasla üç kat artırarak yaklaşık 1 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön