20 / 04 / 2024

Trump Towersta Viko Thea IQ kullanıldı!

Trump Towersta Viko Thea IQ kullanıldı!

VİKOnun Thea IQ'su, Şişlideki Trump Towers projesinin tercihi oldu. Thea IQ ekibi Trump Towersta Türkiyede ilk kez uygulanan IP tabanlı intercom kurdu



VİKOnun ısıtma soğutma kontrolünden aydınlatmaya, perde-panjur kontrolünden güvenlik sistemleri entegrasyonuna kadar bir binada veya dairedeki konfor, enerji tasarrufu ve güvenliği artıran çözümler sunan bina otomasyon sistemleri Thea IQ, Şişlideki Trump Towers projesinin tercihi oldu. Thea IQ ekibi Trump Towersta Türkiyede ilk kez uygulanan IP tabanlı intercom kurdu. Bu sayede Trump Towerstaki her daire otomasyonu kontrol ettiği panel üzerinden binanın güvenlik görevlisi ile görüntülü konuşabiliyor.

VİKOnun anahtar-priz teknolojisinde devrim yaratan ve Parlak Bir Buluş olarak nitelendirilen Thea serisine ait bina otomasyon sistemlerindeki markası Thea IQ, Trump Tower projesinin de tercihi oldu. Karmaşık bir ofis binasından standart bir eve kadar binanın çeşidi ne olursa olsun enerji maliyetlerinin kontrol edilebilir bir seviyede tutulmasını sağlayan Thea IQ Bina Otomasyon Sistemleri ile sadece dokunmatik ekranla binadaki bütün uygulamaları kontrol edilebiliyor. Isıtma soğutma kontrolünden aydınlatmaya, perde-panjur kontrolünden güvenlik sistemleri entegrasyonuna kadar bir binada veya dairedeki konfor, enerji tasarrufu ve güvenliği artıran çözümler sunan Thea IQ, bu özellikleri sayesinde Türkiyenin en prestijli projelerinin tercihi olmaya devam ediyor.

Her binaya rahatlıkla uygulanabiliyor
Thea IQ Bina Otomasyon Sistemleri ile Avrupanın bu konuya özel standardı olan EIB/KNXe sahip ilk ve tek yerli firma olduklarını vurgulayan VİKO Genel Müdürü Nusret Kayhan Apaydın,  Thea IQ ile tüm yeşil bina konseptli ve akıllı villa ev otomasyon projelerinde olmayı hedefliyoruz. Thea IQ bina otomasyon sistemleri lüks olarak dokunmatik ekran ve uzaktan erişim sistemlerle donatılabildiği gibi enerji verimliliğine yönelik basit uygulamalarla residence, AVM, hastane ve ticari binalara da kolaylıkla uygulanabiliyor dedi.

Güvenlik görevlisi ile görüntülü konuşma
Trump Tower projesinde temel bina içi otomasyon KNX sistemi üzerinden kurgulandığı için tüm otomasyon altyapısını kontrol eden dokunmatik ekran ihtiyacında devreye Thea IQnun girdiğini kaydeden Apaydın; Thea IQ bu projede sadece ürünü ile fark yaratmıyor. Aynı zamanda mühendislik hizmeti ile Türkiyede daha önce denenmemiş IP Intercom sistemini otomasyona entegre ederek bir ilke imza attı. Türkiye de ilk kez uygulanan otomasyona entegre bir şekilde çalışan IP tabanlı intercom. Her daire otomasyonu kontrol ettiği panel üzerinden binaya ait güvenlik görevlisi ile görüntülü konuşabiliyor diye konuştu.


VİKO Hakkında:
VİKO, İstanbulda 50.000 m2 kapalı alana sahip Türkiyenin sektöründeki en büyüğü olarak bilinen endüstriyel tesislerinde elektrik enerjisinin aktarılması, kullanılması ve daha kolay sunumu amacıyla çözümler üretmektedir.
Vikonun ürün gamı içerisinde elektrik anahtar ve prizleri, grup prizler, sigorta kutuları, aksesuarlar, alçak gerilim şalt ürünleri, akıllı sayaçlar ve bina otomasyon sistemleri yer almaktadır. VİKO, Türkiye pazarlarında liderliğini korurken, satışlarının yüzde 50sini 66 ülkeye ihraç ederek, dünya pazarlarında da başarıyla ülkemizi temsil etmektedir. Çok sayıda yeni ürün piyasaya sunmak için, ARGE, inovasyon, tasarım ve markalaşma yatırımlarını hızla sürdürmektedir.
VİKO, lüks segmentte yer alan Thea markalı anahtar serilerinde kullandığı LED teknolojisi ile dünyada bir ilki gerçekleştirmiş ve birçok farklı kuruluş tarafından ödüllendirilmiştir. Türkiyenin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 329. sıraya yükselen VİKO, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgeleri ve TÜSİAD-KALDER Ulusal Kalite Başarı Ödülü sahibidir. Sektöründe Turquality kapsamına alınan ilk kuruluştur. 
www.viko.com.tr


Geri Dön