24 / 04 / 2024

TSMD Eğitim Seminerleri başladı!

TSMD Eğitim Seminerleri başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, 2016 yılı itibari ile çeşitli konularda eğitim seminerlerine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin ilki Zorlu Sigorta iş birliği ile “Mimarlıkta Mesleki Sorumluluk Sigortası” konusuyla 16 Ocak'ta yapıldı.



Türk Serbest Mimarlar Derneği, 2016 yılı itibari ile çeşitli konularda eğitim seminerlerine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin ilki Zorlu Sigorta iş birliği ile “Mimarlıkta Mesleki Sorumluluk Sigortası” konusuyla 16 Ocak 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.


Açılış konuşmasını TSMD Mimarlık Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Berna Tanverdi’nin yaptığı seminerde, TSMD üyesi Nami Hatırlı moderatör, Zorlu Sigorta ve Reasürans Brokerliği Kurucu Ortağı Haluk Berberoğlu ile sigortacı gözüyle “Mimar Mesleki Sorumluluk Sigortası” açısından davet edilen Zürich Sigorta Finansal Riskler Müdürü Sevil Ertürkkonuşmacı olarak yer aldılar.


Mesleki Sorumluluk Sigortası belli bir süreden beri ülkemizde uygulanmakta ve gerek yurt içinde ve gerekse de yurt dışında bazı idareler tarafından talep ediliyor. Proje tasarımı, mesleki kontrollük ya da danışmanlık hizmeti veren mimarlık ofisleri bu talep ile karşılaşmakta ancak hem konunun yasal mevzuat tarafında mimarlık için özel şartların olmaması hem de konuyu bilen ve çözüm üretebilen sigorta firması sayısının sınırlı olması nedeni ile sorunlar yaşanıyor.


Buradan hareketle, Zorlu Sigorta ve Reasürans Brokerliği iş birliği ile TSMD üyeleri ve yapı sektörünün diğer paydaşlarına yönelik bir seminer düzenlenerek konu hakkında temel düzeyde bilgi verildi ve karşılaşılan sorunlar ile ilgili deneyimler paylaşıldı.


Haluk Berberoğlu, Türkiye’deki mevcut mevzuattan, Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu, Özel Sözleşmeler Hukuku, vb. konularda bilgi vererek, yasal çerçeveyi tanımladı. Tasarımcıya iddia edilebilen sorumlulukları aktaran Berberoğlu, tasarımcının ve danışmanın hukuki süreçteki konumundan bahsederek, konuya yönelik sigorta sektöründeki çözümleri paylaştı.


Sevil Ertürk, tasarımcının ve danışmanın sorumluluklarının sigortalanmasına ilişkin Türkiye ve gelişmiş ülkelerdeki örnekleri aktararak, ödenen tazminat türleri hakkında genel bilgi verdi.


Seminere katılan TSMD üyeleri arasından, Hatırlı Mimarlık’tan Nami Hatırlı, Uludağ Mimarlık’tan Orhan Uludağ, A Tasarım Mimarlık’tan İlgiz Öztürk kendi çalışma hayatlarında konuyla ilgili olarak karşılaştıkları sorunları aktardılar.


Seminerde katılımcılara aktarılan sunumlara web sitemizdeki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.


Geri Dön