24 / 04 / 2024

TT Arena'nın önündeki park alanı cami oldu!

TT Arena'nın önündeki park alanı cami oldu!

TT Arena'nın önündeki park alanı 'cami' oldu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadı'nın önündeki park alanını imar planında cami olarak değiştirdi...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı plan değişikliği Türk Telekom Arena Stadı'nın doğu ucundaki parkın imar planını "dini tesis" olarak değiştirdi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türk Telekom Arena Stadı'm da içine alan bölge ile ilgili plan değişikliğini "re'sen" onayladı. Değiştirilen planın adı, "Huzur Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Seyrantepe Cendere Yolu -TEM Otoyolu Bağlantısı Yol ve Kavşak Uygulamaları" olsa da, plan paftalarına iki ayrı alanda "Dini Tesis Alanı" lejantı da işlendi. Arena Stadı ve TEM Otoyolu'nun kenarında "Dini Tesis Alanı" olarak ayrılan alan, önceki planlarda "Park"alanı olarak yer alıyordu. Diğer "Dini Tesis Alanı" ise planlama kapsamındaki arazinin kuzey ucunda, Evyap Hamidiye Camii'nin yakınında yer alıyor. 


İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün askıya çıkardığı yeni planlar 1 Temmuz 2015 tarihine kadar askıda kalacak. Askı süresi içinde planlara itiraz edilebilecek.


Sponsorluk anlaşması gereğince Türk Telekom Arena olarak bilinen "Ali Sami Yen Spor Kompleksi" Sarıyer ilçe sınırları içinde TEM yolu kenarında bulunuyor. Türk Telekom, 2010-11 sezonunun ikinci yarısından geçerli olmak üzere tesislere 10 sezonluğuna isim sponsoru oldu. TT Arena 52.650 seyirci kapasitesi ile Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan sonra Türkiye'nin 2. en büyük spor tesisi unvanına sahip. 120 bin metrekarelik alana inşa edilen stat, 2011 'de açıldı. 



Yurt Gazetesi



Geri Dön