19 / 04 / 2024

TT Arena'nın açılış tedbirleri masaya yatırıldı

TT Arena'nın açılış tedbirleri masaya yatırıldı

Avni Mutlu, Kadir Topbaş, Hüseyin çapkın ve Adnan Polat Valilikte bir araya gelerek 15 Ocak"ta Başbakan Erdoğan"ın katılımıyla açılacak Türk Telekom Arena'nın açılış töreniyle ilgili tedbirleri masaya yatırdı



 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin çapkın ve GS Kulübü Başkanı Adnan Polat Valilikte bir araya gelerek 15 Ocak"ta Başbakan Erdoğan"ın katılımıyla açılacak Türk Telekom Arena'nın açılış töreniyle ilgili tedbirleri masaya yatırdı.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Valilikte basına kapalı olarak gerçekleştirilen İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın ardından alınan kararlarla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Galatasaray'ın ligin ikinci yarısında maçlarını yapacağı Türk Telekom Arena'nın iyi bir şekilde açılması için alınan tedbirlerin yeterli olduğunu belirten Vali Mutlu, İstanbul için çok önemli bir stadyum olan Türk Telekom Arena'nın güzel bir açılışa sahne olacağını söyledi.

Konuyla ilgili hazırlıkların çok yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü söyleyen Mutlu, herkesin bu açılışın planlandığı şekilde, hiç bir problem olmadan futbola yakışır halde tamamlanması için gayret sarf ettiğini ifade eden Mutlu, açılışın yapılacağı güne kadar da bununla ilgili çalışmaların bütün birimlerin koordinesi altında yürüyeceğini kaydetti.

Bununla ilgili bugün gelinin noktayı değerlendirmek amacıyla geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını bildiren Mutlu, şöyle konuştu; ''Bu toplantımızda büyükşehir belediyemiz, emniyetimiz, kulübümüz, gençlik spor il müdürlüğümüz, karayolları ve diğer kuruluşlarla hep birlikte mevcut durumu tahlil ettik. Bundan sonraki süreçte de yapılacak olanları değerlendirdik. Bu koordinasyon çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de uyumlu bir şekilde devam edecek. şžu an itibariyle Türk Telekom Arena'nın iyi bir şekilde açılması için alınan tedbirlerin yeterli olduğunu görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de yapılması gereken çalışmalar var. 52 bin kişilik stadyumun Türk sporuna futboluna, hazır olduğunu gördük. Galatasaray Kulübü'müze, spora, Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu açılışta çok iyi bir işbirliği gerçekleştiren  TOKİ  başta olmak üzere müteahhit firma, bütün ilgili kurumlarımız, karayollarımız, emniyetimiz, büyükşehir belediyemiz, kulübümüz, emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz. çok güzel görkemli bir açılışla İstanbul'umuz 15 Ocak'a spor tarihimize, futbol tarihimize anlamlı bir gün olarak yazacak.''

Ulaşımda sorun yaşanmayacak

Stada uzanan Seyrantepe Metrosu ile tünel yolların tamamlandığını hatırlatan Vali Mutlu, yeteri kadar yolcunun taşınması noktasında planlamaların da yapıldığını dile getirdi. Mutlu, ''Metro bizim stadyuma ulaşmamız konusunda elimizde ciddi bir güç olacak. Ağırlıklı olarak metronun ve toplu taşıma araçlarının kullanılmasını istiyoruz. Burada belli bir plan çerçevesinde bu işler yürütülüyor. Özellikle davetli biletleri verilmiş olan kişilerin alınması söz konusu. Bunların gelişleriyle ilgili İET otobüsleri ve metro vasıtasıyla ulaşım konusu detaylı bir şekilde açıklanacak. Bundan sonra yapılacak uyarıları ve bilgilendirmelere herkesin uymasını istiyoruz. Bu bizim işimizi de kolaylaştıracak'' diye konuştu.

çevre yollarla ilgili de bir problem olmadığını söyleyen Mutlu, ''Bu maçı izlemeye gelecek herkesin kurallara uymasını istiyoruz. Bunu çok sıkı bir şekilde takip edeceğiz. çünkü 50 bin kişilik bir stadyuma, belli bir saat dilimi içinde geliş ve gidişin gerek metroyla, gerek otobüslerle, gerekse farklı vasıtalarla yapılacak olmasının çok iyi organize edilmesi lazım. Bizim organizasyonumuz mükemmel. Nasıl toplanılıp dağılacağını anlatacağız. Herkesten de almış olduğumuz bu tedbirlere uyulmasını isteyeceğiz'' şeklinde konuştu.

İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin çapkın da alınacak önlemlerle insanların stada rahat gelmesi ve rahat dağılması için çaba sarf edeceklerini belirterek, ''O gün daha çok personel görevlendireceğiz. Beden terbiyesi ve polisin gayretiyle insanların oraya daha rahat gelmeleri ve gitmelerini sağlamak durumundayız. çok önemli aksamalar olacağını da sanmıyorum'' dedi.

çapkın, bir gazetecinin ''15 Ocak'ta kaç personel görev yapacak'' şeklindeki sorusu üzerine, bununla ilgili planlama çalışmasının sürdüğünü ifade ederek, şöyle konuştu; ''Böyle bir maçta diyelim ki seyirci sayısı 1500 olacaksa bu sayı iki katı kadar olacak. Gerekiyorsa daha fazla yapacağız. İnsanla çözmemiz gereken problemleri insanla, personelle çözeceğiz. Önceden bilgilendirmeyle çözeceğiz'' diye konuştu.

Detaylı bilgi için tıklayınız

İBB


Geri Dön