02 / 05 / 2024

TTK'da 50 yıl sonra yenilenen işçi kafesi törenle hizmete açıldı!

TTK'da 50 yıl sonra yenilenen işçi kafesi törenle hizmete açıldı!

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü Kuyu Bakım Servisi Şefi Alagöz "50 yıldır faaliyet gösteren kuyu kafeslerimizi 20 kişilik ekibimizin üstün gayret ve özverileriyle müessesemize kazandırdık" dedi.



Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğünde 50 yıl aradan sonra yenilenen işçi kafesi, törenle hizmete girdi.


TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü Kuyu Bakım Servisi Şefi Murat Alagöz, törende 1964'ten bu yana faaliyet gösteren kurumda insan ve malzeme nakli için kullanılan kafeslerin ilk kez değiştirildiğini söyledi.


Ramazan Bayramı'nda 3 gün olmak üzere 60 saat süren çalışma gerçekleştirdiğini kaydeden Alagöz, şöyle konuştu:


"Müessese Müdürümüz Ömer Demir, Müessese Müdür Yardımcıları Fazıl Uncu, Adem Dere, Elektro Mekanik İşletme Müdürü Ahmet Aker, Kuyu Bakım Başmühendisi Sinan Alabaş, kuyu bakım servis çalışanları olarak 50 yıldır faaliyet gösteren kuyu kafeslerimizi 20 kişilik ekibimizin üstün gayret ve özverileriyle müessesemize kazandırdık."


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu da deniz seviyesinin eksi 400 koduna insan ve malzeme nakli için kullanılan kafesin 3 günlük çalışmanın ardından yenilendiğini anlattı.


"Kuyu başı servisimiz yüksek başarı ve üstün çalışma performansıyla kafesleri ilk defa değiştirerek hizmete sundular" diyen Mutlu, "Kuyu bakım servisine, şefliğine ve işçi arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Kazasız, belasız çalışma temennisinde bulunuyoruz" ifadesini kullandı.


Konuşmaların ardından kurban kesildi ve dualarla kafesin açılışı yapıldı.


AA


Geri Dön