20 / 04 / 2024

Tuba Yavuzer kimdir?

Tuba Yavuzer kimdir?

Mimar Tuba Yavuzer kimdir? Tuba Yavuzer, Koray Yavuzer bugüne kadar hangi işlere imza attı? Tuba Yavuzer'in çalıştığı Koray Yavuzer Mimarlık ne zaman kuruldu? İşte mimar Tuba Yavuzer...



Tuba Yavuzer kimdir?

Tuba Yavuzer, bir röportajında özgeçmişini şu şekilde anlatıyor; "1976 doğumluyum, babam da mimar, dolayısıyla doğduğumdan beri rol model olarak mimarlık mesleğini gördüm. Mimarlığa olan ilgimin temelleri babamdan kaynaklanmış olsa da esas olarak eşimin mimar olması ve onunla birlikte çalışmaya başlamamla oldu. Sekiz sene kadar mimari gözle hizmet veren ve bölgesel olarak mekanları dekore ettiğim, mobilya mağazacılığı yaptım ve İnside markasını yarattım. Şimdi ise bu markayı yine tasarımın başka bir dalı olan çiçek ve davet organizasyonu olarak iki ortağımla paylaşıyorum.


İlkokul dışındaki tüm eğitimim Fransız ekollerinde geçti. Bunun bana bolca bir iş disiplini ve sistematiği sağladığını düşünüyorum. Üniversite yıllarında ise eşime işlerinde yardımcı oldum, üniversite bitince de aktif olarak çalışma hayatıma başladım. 10 sene boyunca hafta sonu dahil çok yoğun şekilde çalıştım ve bu süre zarfında da çok profesyonel bir ekibe sahip oldum. Zamanı çok iyi kullandığımı düşünüyorum. Bu iki unsur bir araya geldiğinde iyi iş bölümü yapabildiğimi düşünüyorum, bu da daha az sürede daha çok iş bitirebilmeme yardımcı oluyor.


2000 yılında eşimle birlikte kurduk. İlk, iç dekorasyon olarak başladık daha sonra ise bünyesine bir dekorasyon ve tasarım mağazası dahil ettim. Sekiz sene kadar hem yerli imalat, hem de ithalat yaptık. Mağazamız çok başarılı oldu ama benim bir karar vermem gerekiyordu; ya mağazayı çok daha büyüterek mağazacılığa devam edecektim ya da proje ofisi olarak hizmet vermeliydim. Ben proje ofisi olarak devam etmeyi tercih ettim."



Koray Yavuzer Mimarlık'a Uluslararası Konut ve Ticari Mülkiyet ödülü!





Geri Dön