25 / 04 / 2024

TÜİK resmen açıkladı: Memur ve emeklilere yüzde 30 zam garanti!

TÜİK resmen açıkladı: Memur ve emeklilere yüzde 30 zam garanti!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen, memur ve emeklinin zam ve enflasyon farkının belirlendiği Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) ilk 3 ayda yüzde 22.81'e ulaştığını açıkladı. Eğer zam sağanağı devam ederse memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam yüzde 35'i aşacak.



Türkiye İstatistik Kurumu, merakla beklenen Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE)  ilk 3 ayda yüzde 22.81'e ulaştığını duyurdu.

ENFLASYON ORANI BELİRLEYİCİ OLUYOR

Sondakikacom'un aktardığına göre, 2022 yılının ilk 3 aylık enflasyondan sonra milyonlarca dar gelirli şimdi nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayan ikinci 3 aydaki enflasyonu bekliyor.

TÜİK resmen açıkladı: Memur ve emeklilere yüzde 30 zam garanti!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, eğer önümüzdeki 3 ayda TÜFE yüzde 6'da kalırsa, 6 aylık enflasyon ve temmuz maaş zammı yüzde 30.3 şeklinde olacak. Yine aktarılan detaylara göre, eğer bu dönemde TÜFE yüzde 7'ye çıkarsa zam yüzde 31.6'ya, eğer TÜFE yüzde 8'e çıkarsa zam yüzde 32.6'ya çıkmış olacak.
 

Peki TÜFE, yüzde 10'u bulursa ne olacak? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön