23 / 04 / 2024

TÜİK'in araştırma sonucu açıklandı! Tüketicinin güveni dibi gördü gelecekten umut kesildi

TÜİK'in araştırma sonucu açıklandı! Tüketicinin güveni dibi gördü gelecekten umut kesildi

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayı tüketici güven endeksini yayımladı. Martta 72,5 olan endeks, nisan ayında 67,3 değerine geriledi. Böylelikle endekste tarihin en düşük seviyesi görüldü.



Tüketici güven endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 7,3 azalışla 67,3 değerini gördü. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yüzde 76,8 civarına inerek 2009 yılından bu yana en düşük seviyeye gelen endeks son açıklanan rakamla tarihi bir düşüşe sahne oldu.

100 PUANIN ALTI GÜVENSİZLİK GÖSTERGESİ

Endeks 0-200 puan aralığında ölçülüyor ve 100 puanın altı güvensizliği ifade ediyor. Mart ayında 72,5 olan endeks, nisan ayında 67,3 değerine geriledi.

TÜİK ve Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarına göre; geçen 12 aylık döneme göre mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi nisan ayında yüzde 9,8 oranında düşerek 49,1’e geriledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön