24 / 04 / 2024

Tüketici güven endeksi mayısta düşüşe geçti!

Tüketici güven endeksi mayısta düşüşe geçti!

Tüketici güven endeksi, mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,6 düşüşle 77,3'e geriledi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı tüketici güven endeksi verilerini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  TÜİK ve Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle gerçekleştirilen Tüketici Eğilim Anketi sonuçlarından hesaplanan mevsimsellikten arındırılmış tüketici güven endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 3,6 azaldı. Nisanda 80,2 olan endeks, mayıs ayında 77,3'e düştü.

Tüketici güven endeksi mayısta düşüşe geçti!

 

Hanenin maddi durum endeksi Nisan'da son 12 aya göre 64 iken Mayıs'ta yüzde 3,8 azalarak 61,5'e geriledi. Hanenin önümüzdeki 12 aya ilişkin maddi durum beklentisi endeksi Nisan ayında 81 iken bu ay yüzde 5,5 azalarak 76,6 oldu. Nisan ayında gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi 82,9 iken mayısta yüzde 4,9 gerileyerek 78,8 oldu.

Tüketici güven endeksi mayısta düşüşe geçti!

Önümüzdeki 12 ayda dayanıklı tüketim malı harcama endeksi geçen ay son 12 aya göre 92,2 oldu. Endeks, bu ay yüzde 0,7 azalışla 92,2 olarak kayıtlara geçti.

Tüketici güven endeksi nisan ayında düşüşe geçti!

Tüketici güven endeksi martta yüzde 2,5 arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön