25 / 04 / 2024

Tüm dünyada gıda krizi endişeleri büyüyor! Kritik değerlendirme

Tüm dünyada gıda krizi endişeleri büyüyor! Kritik değerlendirme

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzmanlar, buğday ihracatının son durumunu değerlendirdi.



Chicago merkezli AgResource'un başkanı Dan Basse, "Biz tahıl sektöründe daha önce hiç savaş pazarı ticareti yapmadık, bu yüzden bu tamamen yeni" dedi. "Ruslar buğday ihraç edecekleri bir durumla karşılaşacaklar ama bu o kadar kolay olmayacak."

En büyük ihracatçı Rusya'dan gelen buğday sevkiyatları, Ukrayna'yı işgal ettiğinden bu yana geleneksel müşterilere giden buğday sevkiyatları büyük ölçüde normal seyrini koruyor. Yeni mahsullerin gelmesiyle, önümüzdeki aylar, ihracatın zirve yaptığı zamanlarda görülen büyük hacimleri satıp satamayacağını gösterecek.

Ukrayna ihracat beklentileri şimdilik kasvetli bir durumda. Deniz ticaretinin yeniden başlatılmasına yönelik çok az ilerleme kaydedildi , terminal kapanışları tahıl sevkiyatlarını potansiyellerinin yarısından daha azıyla sınırlamakla tehdit ediyor ve Rus saldırıları limanlardaki mahsul tesislerine zarar verdi . 


Geri Dön