25 / 04 / 2024

Tüm dünyada gıda krizi endişeleri büyüyor! Kritik değerlendirme

Tüm dünyada gıda krizi endişeleri büyüyor! Kritik değerlendirme

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzmanlar, buğday ihracatının son durumunu değerlendirdi.



Karadeniz'deki herhangi bir kayıp, ithalatçıların Avrupa Birliği gibi alternatif nakliyecilere daha fazla güveneceği anlamına geliyor. Çoğu zaman en pahalı kökenlerden biri olan ABD bile daha rekabetçi hale geldi.

Zaten ticarette bir kaymanın işaretleri var. Mısır, bu haftaki ihalede Rusya'dan aldığı miktarın iki katı olan 350 bin ton Fransız buğdayını ihale etti. Danışman Agritel, özellikle Mısır'ın normalde Karadeniz'den alım yaptığı sezonun başlarında, Fransa'daki devasa hacmin olağandışı olduğunu söyledi.

İhalelerin dışında, Kuzey Afrika ülkesi kısa süre önce 2019'dan bu yana ilk ABD yumuşak kırmızı kış buğdayını da satın aldı. Rusya'nın çok fazla buğdayı olmasına rağmen, ihracatı zorluklarla karşı karşıya. Tarım sektörü yaptırımlarla hedef alınmadı, ancak resmi olmayan önlemler bazı bankaların ve denizcilik şirketlerinin kredi limitlerini ve hizmetleri azalttığını gördü.


Geri Dön