29 / 03 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı tüm dünyada heyecan yarattı!

İstanbul Yeni Havalimanı tüm dünyada heyecan yarattı!

ABD-Türkiye İş Konseyi İcra Direktörü Jennifer Miel, İstanbul Yeni Havalimanı’nın sadece ABD’de değil tüm dünyada heyecan yarattığını söyledi. Jennifer Miel, "DHMİ’nin KÖİ deneyiminden yararlanmak istiyoruz" dedi.



İstanbul’da yapımı hızla devam eden ve tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın sadece ABD’de değil tüm dünyada heyecan yarattığını söyleyen ABD-Türkiye İş Konseyi İcra Direktörü Jennifer Miel, “DHMİ’nin KÖİ deneyiminden yararlanmak istiyoruz” dedi


DENEYİMİNİZDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ

DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak başkanlığında DHMİ, İGA ve THY yetkililerinden oluşan 15 kişilik heyet ABD’de çeşitli inceleme ve temaslarda bulunuyor. Heyet, Washington Dulls Havalimanı olmak üzere çeşitli havalimanlarında özellikle karla mücadele ve havalimanı operasyonları konusunda incelemelerde bulundu. 


YENİ HAVALİMANI TÜM DÜNYADA HEYECAN YARATTI

Bu kapsamda ABD-Türk İş Konseyi ile yapılan toplantıda bir konuşma yapan ABD-Türkiye İş Konseyi İcra Direktörü Jennifer Miel, DHMİ’nin projelerinden övgü ile bahsederek, “Büyük havalimanı projelerimizde DHMİ’nin KÖİ deneyiminden yararlanmak istiyoruz” dedi. İstanbul Yeni Havalimanı projesinin sadece Amerika değil, tüm dünyada büyük bir heyecan yarattığını ifade eden Miel, İstanbul Yeni Havalimanı hizmete girdikten sonra Atatürk Havalimanı’nda genel havacılığa imkan tanınması halinde, Amerikalı işadamlarının yaptıkları iş seyahatlerinde zamandan tasarruf için burayı kullanabileceklerini söyledi. 


DÖNÜM NOKTASI 2003 YILI OLDU

DHMİ ekibi Amerikalı sanayicilerle de bir araya geldi. ABD Büyükelçisi John Bass ve USTDA Başkan Vekili Enoh Ebong'un da katıldığı görüşmelerde bir konuşma yapan DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Türkiye’de sivil havacılık sektörünün dönüm noktasının 2003 yılı olduğunun altını çizdi. 2003 yılında hükümetin almış olduğu radikal kararlar ve uygulamış oldukları liberalizasyon politikaları neticesinde sektörde çok büyük bir ivme kazanıldığını belirten Ocak, DHMİ’yi ve büyük projeleri tanıtan bir sunum yaptı.


Akşam 


Geri Dön