29 / 03 / 2024

Endişelendiren gelişme! Tüm dünya tehlike altında

Endişelendiren gelişme! Tüm dünya tehlike altında

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzman isimler, tahıl ihracatında gelinen son durumu yorumladı.



Temmuz, yılın önemli bir parçasıdır çünkü Kuzey Yarımküre'nin çoğunda hasatların başladığı ve ihracatın hızlandığı zamandır. Dünyanın ana üreticisi olan Ukrayna'nın işgali şimdiden satışlarını sekteye uğrattı. Şimdi dikkatler savaşın yeni sezonun sevkiyatlarını nasıl etkileyeceğine ve diğer ülkelerin boşlukları ne kadar iyi kapatabileceğine çevrildi.

Ukrayna, deniz limanlarını bloke ederek demiryolu ve nehir yoluyla elinden gelen her şeyi ihraç etmeye başvurdu. Bu arada Rusya, şimdiye kadarki en büyük hasatlarından birini toplamak üzere, ancak savaşla ilgili lojistik ve finansal kısıtlamalar, ne kadar satabileceğine dair kilit sorular olmaya devam ediyor.

Tarihsel olarak küresel ticaretin dörtte birini oluşturan Karadeniz'den gelen satış hızı, her zamankinden daha fazla odak noktası olabilir. Son zamanlardaki düşüşe rağmen, buğday fiyatları yılın o dönemi için normalden çok daha yüksek. Bu durum, gıda enflasyonuna katkıda bulunuyor ve dünya liderlerini açlık kriziyle mücadele için daha fazlasını yapma  sözü vermeye teşvik ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön