16 / 04 / 2024

Tüm gözler orada: Asgari ücret için dördüncü toplantı ne zaman?

Tüm gözler orada: Asgari ücret için dördüncü toplantı ne zaman?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan asgari ücret toplantısının üçüncüsü sona erdi ve ücretin ne kadar olacağına dair bir açıklama gelmedi. Milyonlarca çalışan, asgari ücret 4. toplantı ne zaman? sorusunun cevabını merakla bekliyor...



Milyonlarca çalışanın 2022 yılındaki aylık kazancını belirleyecek olan önemli toplantının üçüncüsü yapıldı. Görüşmeler sonucunda, ücretin ne kadar olacağına yönelik herhangi bir açıklama gelmedi.

A Haber'de yer alan habere göre; işçiler, işverenler ve hükümet arasında bir anlaşmaya varılamadı. İşçiler yüksek enflasyon nedeniyle büyük zam beklerken, hükümet bu yönde açıklamalar yaptı. Peki; Asgari ücret dördüncü toplantı ne zaman yapılacak?

Tüm gözler orada: Asgari ücret için dördüncü toplantı ne zaman?

ASGARİ ÜCRET 4. TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari ücrete ilişkin dördüncü toplantının ne zaman yapılacağına dair henüz bir açıklama gelmedi.

Tüm gözler orada: Asgari ücret için dördüncü toplantı ne zaman?

ASGARİ ÜCRET TEKLİFLERİ NE KADAR?

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Yaptığımız hesapta Hacettepe tarafından verilen parametrelere rakamları karşılaştırdık.

Bu rakamlara göre, 2 bin 979 lira ile 3 bin 567 lira arasında eski formüle göre değişiyor. TİSK bu rakamı 3 bin 100 lira olarak daha uygun buluyor. 3 bin 567 liraya Türk-İş diyor ki ben daha farklı besin kaynaklarını tercih ederim diyerek bu rakam da 3 bin 900'ün altına düşmez diyor.

Tüm gözler orada: Asgari ücret için dördüncü toplantı ne zaman?

İşte 2022 asgari ücreti

Bugün için net bir tarih henüz belirleyemedik. Bu sene üçüncü toplantıyı ilk defa bu kadar erken yaptık. Dördüncü toplantı karar toplantısı olacak. Üç tarafa da uygun olan bir tarihte son toplantıyı yapacağız" dedi.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat "İşveren kesimi ile uzlaşmazlıklarımızı gideremedik. Ay sonuna kadar zamanımız var. Görüşmeler devam edecek" diye konuştu.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, "3100 TL gibi bir teklifimiz söz konusu değil. Orta yolu bulacağız. Asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceği ortada" dedi.

Tüm gözler orada: Asgari ücret için dördüncü toplantı ne zaman?

"RAKAM ÖNERİSİ OLMADI"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "Biz üçlü saç ayağının en önemli temsilcisi olarak ülke geleceği için önemli kararlar vermeye çalışıyoruz. Komisyonda yapılan toplantıda rakam önerisi olmadı. Bu sene kuvvetli bir veri analizi işletmelerden alınan görüşler var. Tabi bazen bizlere düşük gelen yüksek gelen farklı rakamlar zikrediliyor. Bu rakamları çözmede devletimizin işverenlere yapacağı teşvik ve çalışanlara yapılacak vergi indirimlerinin belirleyici olacağını düşünüyoruz. Bu destekleri alabilirsek biz üçlü imzayı alabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Milyonların gözü burada: Asgari ücret için ikinci toplantı bugün!

Dikkat! Asgari ücret 5.200 lira mı olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön