24 / 04 / 2024

Dikkat! Asgari ücret 5.200 lira mı olacak?

Dikkat! Asgari ücret 5.200 lira mı olacak?

Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği asgari ücret zammı için ilk toplantı 1 Aralık tarihinde gerçekleştirildi. Yüksek zam beklentisi sürerken, asgari ücrette 5.200 lira talebi üzerine yeni ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor.



Milyonların merakla beklediği 2022 asgari ücretin berlienmesine sayılı günler kaldı. Bu bekleyiş sürerken asgari ücrette 5.200 lira olması talebi üzerine nefesler kesildi ve yeni ücretin ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Peki, asgari ücret 5.200 lira olacak mı? 2022 asgari ücret zammı ne kadar? İşte merak edilenler...

A Haber'de yer alan habere göre; milyonlarca çalışanın 2022 yılından itibaren alacağı asgari ücret görüşmeleri çarşamba günü başladı. İlk toplantı gerçekleştirildikten sonra ilk rakamlar gelmeye başladı ve asgari ücrete yapılması gereken zam talepleri de gündeme gelmeye devam ediyor.

Dikkat! Asgari ücret 5.200 lira mı olacak?

ASGARİ ÜCRET 5.200 TL OLACAK MI?

Asgari ücretin belirlenmesi noktasından ilk toplantı 1 Aralık Çarşamba günü yapıldı ve görüşmeler hala devam etmektedir. Şuan için netleşen bir rakam bulunmamakla birlikte toplantının sona ermesinin ardından yeni ücret belli olacak. DİSK tarafından yapılan açıklamada, 2022 yılında geçerli olacak asgari ücretin en az net 5.200 TL olması talep edildi. Yeni ücret ile ilgili yüksek artış beklentisi sürüyor.

Dikkat! Asgari ücret 5.200 lira mı olacak?

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 7 Aralık'ta Türk-İş'te, üçüncü toplantısı 9 Aralık'ta TİSK'te yapılacak. Buna göre, asgari ücretin önümüzdeki hafta içerisinde netliğe kavuşması bekleniyor. 

Dikkat! Asgari ücret 5.200 lira mı olacak?

İLK TOPLANTIDAN ÇIKAN RAKAMLAR

Araştırmada işverenlerin çoğunluğunun asgari ücretin 3500-3750 lira arasında olduğu belirlendi. Araştırmaya katılan işverenlerin yüzde 74'ü işten çıkarmaların artabileceğini belirtti.

Şirket sahiplerinin yüzde 36'sı asgari ücret 3500-3750 lira arasında isterken, profesyonel yöneticiler 6 bin liranın üzerinde zam talep etti.

Küçük işletmelerin ve mikro işletmelerin işçi çalıştırdığını ve asgari ücretin yükselmesinin ciddi işsizliğe yol açabileceği sorununu da dile getirdiklerini sizlerle paylaşmak isterim.

2500 işçiye ulaştı. Yüzde 13'ünün asgari ücret dışında başka bir işte de çalıştığını belirtmişlerdir. 3750 - 4000 lira arası rakamlar söylediler. Ağırlıklı oranın ise 3750 lira ile 4 bin lira arasında olduğu görülüyor.

Bakan Bilgin'den asgari ücret zammı için ilk açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! 2022 asgari ücret belli oldu mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön