26 / 04 / 2024

Asgari ücret 8 bin lira mı oluyor? Uzman isim açıkladı

Asgari ücret 8 bin lira mı oluyor? Uzman isim açıkladı

Milyonlarca çalışan aralık ayında açıklanacak olan asgari ücret rakamına kilitlenirken, alanında uzman kişilerden ise konu ile ilgili olarak tahminler gelmeye devam ediyor. İşte detaylar…



Milyonlarca kişinin büyük bir merak ile beklediği EYT, asgari ücret zammı ve aynı zamanda 3600 ek gösterge gelişmeleri ile ilgili Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önemli bilgileri açıkladı.

Bakan Bilgin "Asgari ücret ile ilgili düzenlememiz var. EYT'liler ile ilgili aralık ayı içinde kapsamlı bir şekilde bütün sorunları aşmaya yönelik de düzenleme gerçekleşecek. Aralık ayı başında da yapılacak. Çok detaylı bir çalışma ve her insanın özel durumu mevcut. Primler araştırılıyor, özelliklere de bakılıyor.

Endişeleri giderecek olan şeffaf düzenleme gerçekleşecek. Ücretlerin enflasyon karşısında yaşadığı kaybı kaldıracak, toplu pazarlık sistemi ile birlikte demokrasiye katkı verecek bir çözüm yaklaşımını bu yıl gerçekleştirirsek görevimizi yapmış olacağız. Çalışanlar ve emekliler memnun olacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin'in konu ile ilgili olarak açıklamaları şu şekilde:

Çalışma hayatında sosyal barışa son derece önem vermekteyiz. İşbirliği içinde sorunların daha kolay bir şekilde çözülebileceğine inanıyoruz. Sorunların üzerine gitmekteyiz. Kamu çalışanları ile ilgili 3600 sorunu vardı, onu da çözdük. Tüm kamu çalışanları ve emekli olacak kişileri kapsayan toplumsal adalet duygusunu veren sistemi yaptık.

Asgari ücret 20 bin TL da olsun diyebilirim fakat işverenin ödeyebileceği bir rakam olması gerek. Kamuoyundaki asgari ücret söylentileri gerçeği söylemiyor. Asgari ücret ile ilgili düzenlememiz var.

EYT'liler ile ilgili aralık ayı içinde kapsamlı bir şekilde bütün sorunları aşmaya yönelik bir düzenleme yapılacak. Aralık ayı başında da gerçekleşecek. Çok detaylı bir çalışma, her insanın da özel durumu var. Primler araştırılıyor, özelliklere bakılıyor.”

Asgari ücret 8 bin lira mı oluyor? Uzman isim açıkladı


Geri Dön