26 / 04 / 2024

Asgari ücret 8 bin lira mı oluyor? Uzman isim açıkladı

Asgari ücret 8 bin lira mı oluyor? Uzman isim açıkladı

Milyonlarca çalışan aralık ayında açıklanacak olan asgari ücret rakamına kilitlenirken, alanında uzman kişilerden ise konu ile ilgili olarak tahminler gelmeye devam ediyor. İşte detaylar…



ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? 

Tüm bunların yanı sıra Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır da asgari ücret ile ilgili gazetevatan.com’a özel açıklamalar yaptı. Asgari ücrete yapılan ek zamma vurgu yapan Nayır, “Sene ortası yapılan zam altı senenin ardından yapılan bir zamdı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel olarak bunun bir ara zam olduğunu, asıl artışın da sene sonunda asgari ücret komisyonun işçi ve bununla birlikte iş veren tarafı ile yapacağı çalışmalar ile belirleneceğini belirtti” ifadelerini kullandı.

Zam beklentisi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Mert Nayır, “Enflasyonun ağustos ayı itibarıyla yüzde 80 olması, sene sonuna doğru düşüş göstermesi durumlarının yanında pazar enflasyonun hala yüksek olması asgari ücrette ki beklentileri çoğaltıyor” şeklinde konuştu.

Hem asgari ücret ile çalışanlar hem de daha yüksek maaş alan kişiler asgari ücret artışını merak ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Nayır ise, “Geçtiğimiz sene asgari ücrete ocak ayında yüzde 51 temmuz ayında ise yüzde 30 zam yapılmıştı.  Ankara  kulislerinde özel olarak işçi sendikalarının en az yüzde 60 ile masaya oturması planlar arasında.”

Asgari ücret zam beklentisini de dile getiren Nayır, “Benim beklentim asgari ücrete yine aynı şekilde en az yüzde 50- 55 seyirlerinde bir artışın yapılarak secim öncesi psikolojik sınır olacak olan da 8 bin lira seviyesine getirilmesi.”

Asgari ücret 8 bin lira mı oluyor? Uzman isim açıkladı

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! Doğal gaz destek ödemesi ne zaman verilecek?

Siz farkına varmadan paralarınız e-Devlet’te birikmiş olabilir! e-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin!

Milyonlarca öğrenciye müjde! Borçların faizleri silinecek takipler duracak


Geri Dön