18 / 04 / 2024

Tüm mega projeler Kağıthane'den geçiyor!

Tüm mega projeler Kağıthane'den geçiyor!

Kamuoyu araştırmalarına göre Türkiye'nin halka en yakın belediye başkanı seçilen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç Kağıthane'de yaşanan değişim ve dönüşümü anlattı. İşte o haber...



Yerel Yönetimler Performans Araştırması'nda en başarılı belediye başkanları belirlendi. Araştırmada vatandaşa, hizmet memnuniyeti, halka yakınlık ve tanınırlık olmak üzere 3 kategoride sorular yöneltildi. 


Açıklanan anket sonuçlarına göre Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, belediye başkanları arasında halka yakınlık kategorisinde birinci oldu. Her fırsatta şeffaflıktan ve halka yakınlıktan yana olduğunu vurgulayan Başkan Kılıç, daha önce de belediye de bulunan makam odasındaki kapının kilidini kaldırtmış ve odanın internet üzerinden 7/24 canlı izlenebilmesine olanak sağlayan kamera sistemi kurdurtmuştu.


Belediye Başkanı olarak 2004 yılından bu yana Kağıthane'yi yönetiyorsunuz. Bize Kağıthane'yi ve 12 yıldan bu yana Kağıthane'de yaşanan değişimi anlatır mısınız? 


Kağıthane tarihten bugüne Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarına ev sahipliği yapan kadim bir ilçe. İstanbul'un fethi sırasında bölgede kağıt değirmenleri bulunduğundan bahsediliyor. Kağıthane'nin adı da buradan geliyor. Kağıthane'de gezerken birçok tarihi mirasa rastlamanız mümkün. Ancak Kağıthane, özellikle 1950'li yıllardan sonra adeta yalnızlığa terk edilmişti. Çarpık kentleşme, sanayi alanlarının şehrin merkezinde yer alması, altyapı ve üstyapı yetersizlikleri, hava ve su kirliliği, ulaşım güçlüğü Kağıthane'nin çözülmeyi bekleyen sorunlarıydı. Biz bu sorunların çözümüne vatandaşlarımızın fikirlerini alarak ulaşmayı tercih ettik. Vatandaşlarımızın istek ve önerileri doğrultusunda yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Bugün Kağıthane İstanbul'un cazibe nferkezi haline geldiyse bunda vatandaşımızla birlikte hareket etmenin payı büyük. 


Kamuoyu araştırmasına göre 'Halka En Yakın Başkan' seçildiniz. Bunun sırrını bizimle paylaşır mısınız? 


Öncelikle bizleri kendilerine yakın hisseden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi bizim için önemli olan milletimizin gönüllerinde yer edinebilmektir. Vatandaşlarımızın teveccühüyle halka en yakın başkan seçildik. Halka yakınız çünkü halkın içinden geliyoruz. Çocukluğumdan beridir Kağıthane'deyim. Gençlik yıllarımdan itibaren siyasetin içindeyim. 'Vatandaşlarımızın refahını ve mutluluğunu nasıl daha çok arttırırız?' her gün bu soruyu kendimize soruyoruz. 


2004 yılında göreve gelmemizle birlikte dedik ki; belediye başkanlığı makamı, kişisel bir makam değildir. 

Burası vatandaşın makamıdır. İstedik ki vatandaşlarımız kendilerinin olan bu makama arada hiçbir engel olmadan ulaşabilsinler. İlk iş olarak makam odasının kapısını kaldırttım. Burası tüm vatandaşlarımıza açık bir hale geldi. 12 yıldır hiç aksatmadan her sabah saat 08.00'de vatandaşlarımızla randevusuz olarak görüşüyoruz. 


Kağıthanelilerin hizmetlerinizden memnun olduğu gözüküyor. Bunu nasıl değerlendirirsiniz? 


Vatandaşımızın memnuniyeti en çok bizleri mutlu ediyor. Her işimizi belirli bir plan ve programa bağlı gerçekleştiriyoruz. İletişime, fikirlere ve değişime açığız. Sürdürülebilir bir gelişim için kararlı ve mücadeleci bir tavır sergiliyoruz. Kağıthane'de 500 bin kişilik büyük bir aileyiz. Artık dünyada ne var ne yok, bilgi elimizin altında. Dünyadaki hizmetleri vatandaşlarımız medyadan ve internetten rahatlıkla öğrenebiliyor. Aynılarını Kağıthane'de görünce de haliyle memnuniyet kendiliğinden oluşuyor. 


BÜTÜN YOLLAR KAĞITHANE'YE ÇIKIYOR


Başkan Kılıç, "Öncelikle Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçemize verdikleri önem ve bilhassa ulaşım konusundaki desteklerinden ötürü bir Kağıthaneli olarak teşekkür etmek istiyorum. Kağıthane, özellikle ulaşımda son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirdi. Kağıthane-Dolmabahçe Tüneli ile Taksim ve Beşiktaş'a beş dakikada ulaşılabiliyor. Şuan 6 mahallemizden metro geçiyor ve ayrıca Kağıthane Merkez-Nurtepe-Çağlayan'dan geçecek olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu inşa çalışmaları 2017'de bitiyor. Kağıthane'ye metrobüsle de ulaşmak mümkün. Yakın gelecekte Gayrettepe Havaalanı Metro istasyonu'nun bir durağı da Kağıthane'ye yapılacak. İstanbul Boğazı'nın altından geçerek İstanbul'un Asya ve Avrupa yakaları arasında kara ve demir yolu ulaşımı sağlayacak olan Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli, Kağıthane'den başlıyor ve Ümraniye:ye kadar uzanıyor. Üçüncü Havaalanı'nın şehre ilk giriş noktası Kağıthane'den olacak. Silahtarağa-Kemerburgaz-Ağaçlı istikametini kapsayan tarihi demiryolu hattı Büyükşehir Belediyemizce projelendirildi. Kağıthane Meydan'ı yeniden düzenlenecek ve böylece yol akslarında iyileştirmeler olacak. Türkiye'nin tünel yapan ilk ilçe belediyesi biziz." dedi. 


SADABAD'TA YAZ BİR BAŞKA 


Kağıthane'de kültürel etkinliklerin Kağıthanelileri değil; tüm istanbulluları önemi büyük. Geçmişine sahip çıkan ve hatta şehir dışından gelen misafirleri Kağıthane'de cirit oyunları, okçuluk müsabade ağırlıyor, istanbul'un merkez noktası kalan ve yağlı güreşlerin yanı sıra konserler, haline gelen Kağıthane'de yaşamanın tiyatrolar, söyleşiler ve açık hava sinema gös- keyfi bir başka. Geçmişine ve kültüterimleri yapılıyor. Sadabad Yaz Etkinlikleri rüne sahip çıkan Kağıthane Belediyesi, adı altında yapılan organizasyonlar, sadece hayata her alanda büyük renk katıyor. 


Vatandaşlar sizin yanınıza kolaylıkla gelebiliyor. Siz ne sıklıkla vatandaşın yanına gidiyorsunuz? 


Belediye başkanlığı dönemimizden önce nasıl ki halkın içindeysek, yine aynı şekilde halkla iç içeyiz. Yıl boyunca düzenli olarak mahalle mahalle halk meclisleri yapıyoruz. Burada vatandaşlarımız kendi mahalleleriyle ilgili istek ve önerilip lerini dile getiriyorlar. Yatırım programı da buna göre belirleniyor. Yani vatandaşlarımız kendi yaşam alanlarını kendi kararlarıyla yönetiyorlar. Her yıl düzenli olarak bir program dahilinde tüm esnaflarımızı tek tek ziyaret ediyoruz. Onların da fikir ve taleplerini alıyoruz. 


Halka en yalan başkan olarak gençlerle iletişiminiz nasıl? 


Anlaşabilmek için anlamak, anlamak için de aynı dili konuşabiliyor olmak gerekiyor. Gençlerimizi anlamak, onlara umut olmak, ellerinden tutmak ve desteklemek adına onların diliyle kendileriyle iletişim kuruyoruz. Sosyal medyayı tüm mecralarıyla kullanıyoruz. Çünkü sosyal medya olmadan gençlerle tam bir iletişim kurmak mümkün olmuyor. Facebook sayfalarımıza gelen mesajlara en hızlı yanıt veren belediye olarak yeşil rozetle ödüllendirildik. Gençleri spora ve sanata çekmek için birçok spor tesisi, kültür merkezi, sinema ve tiyatro salonu, konser alanları kurduk. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde hem kültürel değerlerimizi yaşatıyor hem de gençler için sosyal alanlar oluşturuyoruz. 




Yeni Şafak


Geri Dön