24 / 04 / 2024

Tuna Şirketler Grubu, yeni inşaat projeleri için yer arayışında!

Tuna Şirketler Grubu, yeni inşaat projeleri için yer arayışında!

Türkiye'de ofis mobilyalarında en büyük 3 şirketten biri olan Tuna Ofis, üretiminin yüzde 80'ini yurt içine yüzde 20'sini de yurt dışına satıyor.



Tuna Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Tuna, ihracatta öncelikli ülke ve bölgelerin Benelux bölgesi, Almanya, Ingiltere, Fransa, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu söylüyor. Bu yıldan itibaren ihracatı artırmayı hedeflediklerini belirten Tuna, "Bu yıl yüzde 20 olan ihracatı yüzde 40'a çıkarmayı planlıyoruz. Bunu da mevcut ülkelere olan satış hacmimizi artırarak yapacağız" diyor.

Capital'de yer alan habere göre; Tuna Şirketler Grubu çatısı altında inşaat ve otelcilik alanında faaliyet gösteren şirketler de bulunuyor. 1980'lerin ortasından itibaren inşaat sektöründe üst orta hedef kitleye yönelik konut ağırlıklı yap sat işleri yürüten grup, son olarak 8 yıl önce de turizm sektörüne giris karan aldı. İstanbul Taksim'de Fahrettin Aslan'dan aldığı Taksim Maksim Gazinosu'nun arazisi üzerine bir şehir oteli inşası için 2002 yılında harekete geçen Tuna Şirketler Grubu, inşaatı bu yıl tamamladı ve birkaç ay önce de otelin açılışını gerçeklestirdi.

Sofitel markasıyla işletmeye açılan otelin 100 milyon dolarlık bir yatırım bedeli olduğunu açıklayan Nuri Tuna, "Üst standartlarda akıllı bir bina yaptık. Sofitel dünyanın ilk uluslararası Fransız lüks otel markası. Dünyada 110 ülkede 5 bin civarı otelin operasyonunu yürüten Accor Grubu'nun üst segmentteki 3-4 markasından biri. İlk kez bu marka bizimle Türkiye'ye girmiş oldu. İşletmeyi de Accor Grubu yapıyor" diyor. Sofitel İstanbul Taksim'de, 169 oda ve 34 ayn suit olmak üzere toplam 203 oda bulunuyor. Tuna, Fransız yaşam tarzını ve sanatını istanbul'un en gözde lokasyonlarından Taksim Meydanı'na taşırken, misafirlere kültürel etkinliklerden, gastronomik deneyimlere kadar yepyeni bir cazibe noktası sunduklarını söylüyor.

"Otel tasanmıyla olduğu kadar dekorasyonuyla da öne çıkıyor. Ünlü Türk ressam Devrim Erbil tabloları ile sanatla bütünleşen odalar, Boğaz, Taksim Meydan veya sehir olmak üzere İstanbul'un en ikonik manzaralarına bakıyor" diyor. Zor bir dönemde açılışı gerçekleştirilen otel için yatırımın geri dönüş süresinin ne olacağına gelince... Tuna bu konuda şöyle konuşuyor: "Bir yatırımcı böyle bir projeyi geri dönüs hesabıyla yapsaydı yapmazdı. Eski Maksim Gazinosu'nun olduğu bu bina, aynı zamanda Türkiye'nin ilk güzellik yarışmasının yapıldığı, ilk kurulan tarihi bir bina. Biz bu binayı bugüne kazandırmak için bu projeyi yaptık, bunun paradan daha kıymetli olduğunu düşünüyoruz."


Geri Dön