24 / 04 / 2024

Tunca Vadisi tabiat parkı ilan edildi!

Tunca Vadisi tabiat parkı ilan edildi!

Rize'nin Ardeşen ilçesindeki Tunca Vadisi, Türkiye'nin 187. tabiat parkı ilan edildi. Vadi, çok sayıda akarsu ve buzul gölleriyle doğa tutkunlarının gözdesi....



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tunca Vadisi'ni tabiat parkı ilan etti.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tunca Vadisi'yle tabiat parkı sayısının 187'ye yükseldiği belirtildi. Tabiat turizminin gelişimine katkı sağlayacak Tunca Vadisi'nin, Ardeşen ilçesi sınırları içinde toplam 40 bin 820 dekar alan üzerinde yer aldığı, Rize'ye 55, Ardeşen'e ise 18 kilometre uzaklıkta bulunduğu aktarılan açıklamada, vadinin tamamının orman arazisi içerisinde bulunduğu kaydedildi. Buzul gölleri, flora ve faunasıyla tabiat tutkunlarının gözde mekanları arasında gösterilen vadinin, alan içi ve çevresindeki yerler ile Anadolu'nun diğer bölgelerinden coğrafi yapısıyla olduğu gibi kültürel yapısıyla da ayrıldığı vurgulandı.


Bölgede geleneksel giyim, yöresel yemek ve mimarinin kullanıldığına işaret edilen açıklamada, Tunca Vadisi'nde ayrıca tahta kaşık, yün çorap dokuması, yöre kültürünün yansıtıldığı halk oyunları ve müziği ile geleneksel yayla festivallerinin yapıldığı ifade edildi.


Yenişafak Gazetesi


Geri Dön