18 / 04 / 2024

rize tunca vadisi

rize tunca vadisi

Rize'nin Ardeşen ilçesindeki Tunca Vadisi, Türkiye'nin 187. tabiat parkı ilan edildi. Vadi, çok sayıda akarsu ve buzul gölleriyle doğa tutkunlarının gözdesi....

Çağlayan Vadisi'nin doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yer alan Çağlayan Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fırtına Vadisi'ndeki 15 kaçak yapı yıkıldı!

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korunması gereken 200 ekolojik saha arasında bulunan Rize'nin Fırtına Vadisi'ndeki dere yatağına inşa edilen 21 kaçak yapıdan 15’i yıkıldı.

Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımı sürüyor!

Rize Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, Fırtına Vadisi'nde yapılan kaçak yapıların yıkımı sürüyor...

Fırtına Vadisi'nde 21 kaçak yapının yıkımına başlandı!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Fırtına Vadisi'nde, dere yatağına inşa edilen 21 kaçak yapı için yıkıma start verildi.

Rize Fırtına Vadisi'nde kaçak yapılar yıkılıyor!

Rize'nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, İl Özel İdaresince, Fırtına Vadisi'nde bulunan kaçak yapılar hakkında yıkım kararı alındı. Alınan  kararın ardından yıkımların gerçekleştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Çamlıhemşin Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımında gerginlik!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde, inşa edilen 21 kaçak yapı için yıkım kararı alındı. Yapı sahipleri ve polisler arasında tartışma yaşandı.

Fırtına Vadisi'ndeki kaçak yapı sahibi tarafından yıkıldı! 

Rize'de bulunan Fırtına Vadisi'nde inşa edilen bazı kaçak yapılar hakkında yıkım kararı alınmıştı. Yıkım kararı alınan 21 evden birini sahibi kendisi yıktı.

Fırtına Vadisi'ndeki bütün yapılar yıkılacak!

Rize Valisi Kemal Ceber’den Fırtına Vadisi'ndeki kaçak yapıların yıkımıyla ilgili konuştu. Vali Kemal Ceber, “Bizim başka Rizemiz, başka Fırtınamız yok” dedi.

Rize Fırtına Vadisi'ndeki 26 kaçak yapı tek tek yıkılacak!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde bulunan kaçak yapıların yıkılmasına karar verildi. Fırtına Vadisi'nde yer alan 26 kaçak yapının yıkımına gelecek hafta başlanacak.

Rize Timya Vadisi Konutları satışa çıkıyor!

Rize Merkez “Timya Vadisi” Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan 147 adet daire için başvurular 14 Mayıs itibariyle başlıyor.

TOKİ Rize Timya Vadisi'nde kura tarihi belli oldu!

Rize Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığında 753 konut olarak gerçekleştirilen Yeniköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için kura tarihi belli oldu. 

Rize-Artvin Havalimanı'na taşocağı davası!

Yaklaşık 88.5 milyon taş dolgu üzerine inşa edilecek olan Rize-Artvin Havalimanı için gerekli dolgu malzemesini temin etmek üzere Rize’nin Pazar ilçesinin Hisarlı, Sivrikale ve Subaşı köylerini içerisine alan Haçapit Vadisi’nde üç taşocağına izin verildi.

Rize Fırtına Vadisi için ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ hazırlanıyor!

Çamlıhemşin-Ardeşen arasında kalan ve 4 ayrı koruma kararına rağmen kaçak yapıların yükseldiği; Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından koruma altına alınması gereken Fırtına Vadisi’nde, ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ için çalışma başlatıldı.

rize tunca vadisi Haberi

rize tunca vadisi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tunca Vadisi'ni tabiat parkı ilan etti.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tunca Vadisi'yle tabiat parkı sayısının 187'ye yükseldiği belirtildi. Tabiat turizminin gelişimine katkı sağlayacak Tunca Vadisi'nin, Ardeşen ilçesi sınırları içinde toplam 40 bin 820 dekar alan üzerinde yer aldığı, Rize'ye 55, Ardeşen'e ise 18 kilometre uzaklıkta bulunduğu aktarılan açıklamada, vadinin tamamının orman arazisi içerisinde bulunduğu kaydedildi. Buzul gölleri, flora ve faunasıyla tabiat tutkunlarının gözde mekanları arasında gösterilen vadinin, alan içi ve çevresindeki yerler ile Anadolu'nun diğer bölgelerinden coğrafi yapısıyla olduğu gibi kültürel yapısıyla da ayrıldığı vurgulandı.


Bölgede geleneksel giyim, yöresel yemek ve mimarinin kullanıldığına işaret edilen açıklamada, Tunca Vadisi'nde ayrıca tahta kaşık, yün çorap dokuması, yöre kültürünün...