20 / 04 / 2024

Fırtına Vadisi'ndeki bütün yapılar yıkılacak!

Fırtına Vadisi'ndeki bütün yapılar yıkılacak!

Rize Valisi Kemal Ceber’den Fırtına Vadisi'ndeki kaçak yapıların yıkımıyla ilgili konuştu. Vali Kemal Ceber, “Bizim başka Rizemiz, başka Fırtınamız yok” dedi.



İmar Barışı uygulamasıyla, Doğu Karadeniz'deki yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı verilen kaçak yapıların sahipleri, çalışmalara başlamıştı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Fırtına Vadisi'nde inşa edilen 21 kaçak yapının yıkımının gerçekleştirileceğini söyleyen Rize Valisi Kemal Çeber, denetimlerin de devam ettiğini belirtti. Kaçak yapıların bir türlü durmadığından şikayetçi olan Çeber, vatandaşlardan da yanında olmalarını istedi.

"11 YENİ KAÇAK YAPI İÇİN DE İŞLEM BAŞLATILDI"

Vadide 11 ayrı kaçak yapı için de yasal işlem başlatıldığını söyleyen Vali Çeber, şu açıklamalarda bulundu:

"Biz bu yıkımları yaparken bir taraftan da yeni yıkım dosyası hazırlıklarımız var. 21 kaçak yapının ardından 11 tane daha dosya hazırlanıyor. Bir tarafından yeni tespitlerimiz var. Elimizdeki 200-300 jandarma-polisle veya özel idare ya da belediye elemanıyla mücadeleyi yapmak mümkün değil. Hep beraber olmamız lazım, herkesin duyarlı olması lazım. Rize’yi sevenlerin sahip çıkması lazım. Vatandaşlarımızın bu konuda yanımızda olduklarını hissetmemiz lazım."

"HERKES DUYARLI OLMALI"

Kaçak yapılarla mücadelee sadece kamu gücüyle sürdürmenin zor olduğunu sözlerine ekleyen Vali Çeber, "Gördüm 'dur, dozeri gönderiyorum yıkıyorum' diyemezsiniz. Ama bu benim istediğim bir şeydir, gördüğün zaman öyle bir mekanizma olmalı ki hemen bu sorunu orada bitirmem lazım, ama o yok.  Süreçleri takip etmek zorundasınız. Burada herkesin duyarlı olması gerekiyor'' dedi.


Geri Dön