29 / 03 / 2024

Tünektepe teleferik projesi yeniden ihale edildi!

Tünektepe teleferik projesi yeniden ihale edildi!

Antalya Sarısu’da denize giren vatandaşı, birkaç dakika sonra nefis bir manzara ve orman havasıyla buluşturacak olan Tünektepe teleferik projesi, bir türlü hayata geçemedi.



Antalya Sarısu’da denize giren vatandaşı, birkaç dakika sonra nefis bir manzara ve orman havasıyla buluşturacak olan Tünektepe teleferik projesi, bir türlü hayata geçemedi. 9.8 Milyon TL’ye gerçekleşen ilk ihalesi iptal edilen proje, dün yeniden ihale edildi. İhaleye 5 firma katıldı.


ZAMANINDA TAMAMLANAMADI

Antalya’nın yıllardır gerçekleşemeyen hayallerinden Tünektepe teleferik projesi yılan hikâyesine döndü. Yaklaşık 4 Yıl önce Antalya İl Özel idaresi’nce ihale edilen ve yapım çalışmalarına başlanan proje, zamanında tamamlanamadı. Kapatılan özel idareden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen proje için dün yeniden ihaleye çıkıldı. İlk ihalesi 9.8 milyon TL’ye verilen proje için 7 milyon TL’den 9.8 milyon TL’ye kadar teklifler var. Tünektepe‐Sarısu teleferik tamamlama yapım işi ihalesi dün Antalya Büyükşehir Belediyesi danışmanlar ofisinde yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Yatırımlar Şube Müdürü Nabi Alparslan Başkanlığı’nda 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapılan ihaleye 5 firma katıldı.


DAHA ÖNCE İHALE EDİLMİŞTİ

Antalya Tünektepe Teleferik Tamamlama Yapım İşi İhalesi kapatılan Antalya İl Özel İdaresi tarafından 2012 yılı Ağustos’unda yapılmıştı. 2013 yılı Nisan ayında yapım işine başlandı. 2014 Yılı mayıs ayında Büyükşehir Yasası’nın devreye girmesi ile birlikte proje Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Firmanın zamanında işi bitiremediği için gerekçe gösteren Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı Ağustos ayında ihaleyi iptal etti. İhalenin iptal edilmesinin ardından teleferik tamamlama yapım işi ihalesi dün yeniden yapıldı.


150 İŞ GÜNÜNDE TAMAMLANACAK

Konyaaltı İlçesi, Alt istasyonu Sarısu, üst istasyonu için yapılan ihale sonucunda işi alan firmaya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılacak. Yer tesliminden itibaren yapım işi 150 takvim günüdür.



İHALEYE GİREN FİRMA VE TEKLİFLERİ

Osman Uluç 6 milyon 950 bin TL, Kumsan Asfalt Beton Mıcır ve İnşaat San. Tic. Ltd. Şti 7 milyon 7 bin TL, Grand Beton Yapı Malzemeleri San Tic. Ltd. Şti 7 milyon 200 bin TL, Akkaya İnşaat Turizm ve Ticaret Ltd Şti ve Sarılar İnşaat iş ortaklığı 8 milyon 500 bin TL, Halatlı Taşımacılık Müh. Makine İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti 9 milyon 844 bin TL.



Deniz TOPKAYA/Akdeniz Gerçek


Haber Antalya İleri'de şu şekilde yer aldı;


Sarısu-Tünektepe teleferik tamamlama yapım işi ihalesi Büyükşehir Belediyesi danışmanlar ofisinde yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Yatırımlar Şube Müdürü Nabi Alparslan Başkanlığı'nda 4734 sayılı Kamu ihale Kanunu'nun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapılan ihaleye 5 firma katıldı. İşi alan firmaya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yer teslimi yapılacak. Proje 150 günde tamamlanacak 


Teklifler

İhaleye, Halatlı Taşımacılık Mühendislik Makine İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti 9 milyon 844 bin lira. Akkaya İnşaat Turizm ve Ticaret Ltd Şti ve Sanlar İnşaat iş ortaklığı 8 milyon 500 bin lira. Grand Beton Yapı Malzemeleri San Tic. Ltd. 

Şti 7 milyon 200 bin lira. Kumsan Asfalt Beton Mıcır ve İnşaat San. Tic. Ltd. Şti 7 milyon 7 bin lira ve Osman Uluç 6 milyon 950 bin lira teklif verdi. 


Daha önce ihale edilmişti

Tünektepe Teleferik Tamamlama Yapım İşi İhalesi kapatılan İl Özel İdaresi tarafından 2012 yılı Ağustosunda yapılmıştı. 2013 yılı Nisan ayında yapım işine başlandı. 2014 Yılı mayıs ayında Biiyükşehir Yasası'nın devreye girmesi ile birlikte proje Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Firmanın zamanında işi bitiremediği için gerekçe gösteren Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı Ağustos ayında ihaleyi iptal etti. İhalenin iptal edilmesinin ardından teleferik tamamlama yapım işi ihalesi yeniden yapıldı. 


Günübirlik tesis alanı 

İki bölümden oluşacak teleferik projesinin birinci bölümünde Tünektepe teleferik tesisleri, ikinci bölümde de Tünektepe günübirlik tesisleri yer alacak. Yatay uzunluğu bin 685 metre olan teleferik, saatte bin 200 yolcu taşıyacak. 8 kişilik kabinlerden oluşacak teleferik iki istasyon arasını 6-10 dakika arasında kat edecek. Tünektepe Günübirlik Tesis alanında doğal teras, kafeterya, seyir terasları, dinlenme ve çocuk oyun alanları ile yöresel ürünlerin satılacağı stantlar bulunacak. 


Antalya İleri



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentin 618 rakımlı noktası Tünektepe'de yarım kalan teleferik inşaatının tamamlanması için 13 Ocak'ta yaptığı ihale sonuçlandı. 7 milyon 320 bin TL muhammen bedel belirlenen projenin ihalesi, 6 milyon 950 bin TL'lik teklifiyle Osman Uluç İnşaat'ın oldu. İhale şartnamesine göre firma, 8 kişilik kabinlerde 1 saatte tek yöne 1200 kişi taşıma kapasitesine sahip teleferik inşaatını 150 günde tamamlayacak.


Sabah




Bu haber Kemer Gözcü Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentin 618 rakımlı noktası Tünektepe'de yarım kalan teleferik inşaatının tamamlanması için 13 Ocak'ta yaptığı ihale sonuçlandı. 7 milyon 320 bin TL muhammen bedel belirlenen projenin ihalesi, 6 milyon 950 bin TL'lik teklifiyle Osman Uluç İnşaat'ın oldu. 


Tünektepe; Beydağları ve Toroslar arasında neredeyse bir tek yokuşu, yükseltisi olmayan Antalya'da, Sıçan Adası'ndan Konyaaltı sahiline ve Lara'ya kentin panoramik görüntüsünün izlendiği tek nokta. Antalya Limanı'nın arkasında 618 rakımlı bu tepeye teleferikle ulaşılması 1970'li yıllarda dönemin valisi Hüseyin Öğütçen tarafından gündeme getirildi, ancak 2012 yılına kadar bir türlü gerçekleşmedi. Dönemin valisi Ahmet Altıparmak'ın projeyi yeniden gündeme almasıyla İl Özel İdaresi, 2012'de teleferik inşaatı için ihaleye çıktı. İhalenin sonuçlanmasının ardından 2013 Nisanı'nda Sarısu'dan Tünektepe'ye uzanacak teleferik hattı için inşaat çalışmaları başladı. Ancak 2014 yerel seçimleriyle birlikte Antalya'da İl Özel İdaresi'nin kapanmasıyla proje Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Büyükşehir Belediyesi, teleferikle ulaşılacak Tünektepe'de kentin simge yapılarından birini inşa etmek için yeni proje hazırlarken Özel İdare'nin yaptığı ihaleyi firmanın işi zamanında yetiştiremediği gerekçesiyle iptal etti.

İptal ardından Büyükşehir Belediyesi'nin ocak ayında yaptığı ve 5 firmanın katıldığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık maliyeti 7 milyon 320 bin TL olarak belirlenen projenin ihale, 6 milyon 950 bin TL'lik teklifiyle Osman Uluç İnşaat'ın oldu. İhale şartnamesine göre firma 8 kişilik kabinlerde 1 saatte tek yöne 1200 kişi taşıma kapasitesine sahip teleferik inşaatını 150 günde tamamlayacak. 


Kemer Gözcü


Geri Dön