19 / 04 / 2024

Tünektepe teleferik projesi tamamlanıyor!

Tünektepe teleferik projesi tamamlanıyor!

Antalya'nın 30 yıldır özlemini duyduğu teleferik projesinde sona gelinmek üzere. Eski Vali Ahmet Altıparmak tarafından temeli atılan ve 13 milyon liraya mal edilecek teleferiği yılda 3 buçuk milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor...



Antalya turizmine yeni soluk getirecek. Tünektepe teleferik projesinin yapımı sona yaklaştı. Proje, Büyükşehir'e devredildi.

Antalya'nın 30 yıldır özlemini duyduğu teleferik projesinde sona gelinmek üzere. Eski Vali Ahmet Altıparmak tarafından temeli atılan ve 13 milyon liraya mal edilecek teleferiği yılda 3 buçuk milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. İki bölümden oluşacak teleferik projesinin birinci bölümünde Tünektepe teleferik tesisleri, ikinci bölümde de Tünektepe günübirlik tesisleri yer alacak. Yatay uzunluğu bin 685 metre olan teleferik, saatte bin 200 yolcu taşıyacak. 8 kişilik kabinlerden oluşacak teleferik iki istasyon arasını 6-10 dakika arasında kat edecek. Tünektepe Günübirlik Tesis alanında doğal teras, kafeterya, seyir terasları, dinlenme ve çocuk oyun alanları ile yöresel ürünlerin satılacağı stantlar bulunacak. 


BÜYÜKŞEHİR'DE 

Teleferiğin yapım çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Faruk Karaçay, yapım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Projenin yeni Büyükşehir Yasası'yla birlikte Özel İdare'den Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini aktaran Karaçay, zeminde karşılaşılan bazı sorunlardan dolayı yapım çalışmalarının planlanandan geç başladığını belirtti. 


EN KISA SÜREDE BİTER 

Karaçay, projeyi Özel İdare'de iken ihale ettiklerini hatırlatarak, "Yeni yasa ile bir geçiş süreci oldu. Çalışmalar şu anda devam ediyor. Özellikle orman ve o bölgedeki petrol boru ve NATO hatlarından dolayı biraz gecikmeli başladık ama inşaat devam ediyor. Kısa bir gecikme yaşanabilir fakat en kısa sürede hizmete açılacak" dedi. 



Can Yücel/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön