24 / 04 / 2024

Turanlar Grup'tan İstanbul'a 2 yeni otel!

Turanlar Grup'tan İstanbul'a 2 yeni otel!

Turanlar Grup; turizm sektörüne yatırım yapmaya devam ediyor. Grup 2015 yılında turizm sektöründe yaşanan gerilemeye karşın 25 milyon euroluk bir yatırımla İstanbul’da yapacakları 2 şehir oteli kazandıracak.



Orman endüstrisi, kâğıt, gıda ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Turanlar Grup; 1993 yılından beri faaliyet gösterdiği turizm sektörüne yatırım yapmaya devam ediyor. 2015 yılında turizm sektöründe yaşanan gerilemeye karşın 25 milyon euroluk bir yatırımla İstanbul’da yapacakları 320 oda ve 650 yataklı şehir oteli inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü açıklayan Turanlar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Budak Turan; amaçlarının  uluslararası çapta bir oteller zinciri kurmak olduğunun altını çizdi.


1993 yılında kurulan Turan Prince World’le turizm sektörüne adım attıklarını belirten Budak Turan “2015 yılı turizm sektörü için zor geçti, gerek Rus rublesinin Dolar karşısındaki değer kaybı gerekse de sektör dışında yaşanan siyasal gelişmeler sebebiyle otellerin doluluk oranlarında belirgin bir düşüş yaşandı, sektörde yaşanan bu gelişmelere karşın biz yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.


Yaz aylarında doluluk oranları yüzde 95’e kadar çıkacak

3.500 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye eden Turan Prince World’ün Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ortalama yüzde 95’lik doluluk oranıyla misafirlerini ağırlayacağının altını çizen Turan; “Otelimizde 750 kişiye istihdam olanağı sağlamaktayız, 2015 yılında yaşanan olumsuz gelişmelere karşın 2016 yılından beklentilerimiz büyük” dedi. 


Antalya’ya direkt uçuşlar turist sayısı artıracak

Halen Rusya pazarındaki durgunluğun devam ettiğini belirten Budak Turan; yaşanan gelişmelerden sonra 3 milyon Rus turistin geçtiğimiz yıl içerisinde rezervasyonlarını iptal ettiğini açıkladı. Bu dönemde tek pazara bağlı kalmadan; roadshowlar, fuarlar, acente ziyaretleriyle yurtiçi ve Avrupalı müşterilere odaklandıklarının altını çizen Turan; charter seferlerinin durması ile düşen turist sayısının THY’nin Antalya’ya direkt uçuşları ile artacağını düşündüklerini söyledi.


Geri Dön