28 / 03 / 2024

Turhan Kaşo: Talep olursa yeni proje yaparım!

Turhan Kaşo: Talep olursa yeni proje yaparım!

Patara Turistik Tesisler İşletmecilik ve Yatırım Anonim Şirketi bugün Club Patara Evleri'ndeki 30 devremülkü satışa çıkardı. Konu ile ilgili Patara Turistik Tesisler İşletmecilik ve Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Kâşo açıklamalarda bulundu.



Turizm sektörünün köklü kuruluşlarından Patara Turistik Tesisler İşletmecilik ve Yatırım Anonim Şirketi bugün düzenlediği basın toplantısıyla ara verdiği devremülk satışına yeniden başladığını müjdeledi. Patara Turistik Tesisler İşletmecilik ve Yatırım Anonim Şirketi; Club Patara Evleri’nde 30 villayı satışa çıkardı. 


Patara Prince Resort bünyesindeki Club Patara Evleri'nde devremülklerin metrekaresi 300 TL’den, villaların ise 2 bin 500 dolardan başlıyor. Kalkan koyunda yer alan Club Patara Evleri, 30 daire devremülk ve 4 villa yurtiçi ve yurtdışında satışa sunuldu.


Konu ile ilgili Patara Turistik Tesisler İşletmecilik ve Yatırım A.Ş, Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Kâşo açıklamalarda bulundu. 


Peşin ödemeye yüzde 25 indirim!


Patara Turistik Tesisler İşletmecilik ve Yatırım A.Ş, Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Kâşo; Club Patara Evleri'nde satışa çıkan 30 devremülk için peşin ödemelerde yüzde 25 indirim yapılacağını belirtti. Kaşo; Aidatlar 700 TL ile 1.000 TL arasında değişiyor.  Çoğu 1+1 ve villalar var. 1+1'ler 4 kişilik tasarlandı. Gidemediğin dönem talep olursa kiraya veriliyor, kişi isterse kendi de kiraya verebiliyor. Ayrıca devremülkünü alanlar için 3 hizmet sunuluyor. Bunlar temizlik hizmeti, bakım onarım hizmeti ve resortun sosyal tesislerinden yararlanma imkanı, dedi. 


Turhan Kaşo: Talep olursa yeni proje yaparım!


Talep olursa yeni proje yaparım!


Kaşo yeni projeleri talebe göre yapabileceğini belirtirken Kalkan’daki Club Patara Evleri Projesi’nden bahsetti.  Kaşo; Club Patara Evleri’nde her ev çok özel tasarlanmış, yönü, bakışı, dışarıdaki dikeni ile her şey çok özgün ve eski değerler uygun saygı ile yapıldı. Club Patara Evleri’nin işletmesini de bizim şirketlerimiz üstlendiler. Club Patara Evleri sadece bir evler sitesi değil. Patara Prince Hotel & Resort Turizm Bakanlığından Special belgeli, devremülkler otele komşusu olan evler. Ayrı parsellerde ancak bitişikler ve tek bir proje olarak çıkmış bulunuyorlar İşletmenin denizi, sahilleri, havuzları, restoranları ve  tüm imkanlarından faydalanılabilen, bu işletme altında işleyen bir devremülk sistemi... Patara, rutubetsiz havayı, denizi, güzelliğini bilen, böyle bir yaşamı arzulayan, ergonomiyi seçen ve bilenlerin tercih ettiği bir proje ve yaşam alanı. Her şey dahil dayatma sistemi ve karmaşasından uzak, sınırsız yeme içme alternatifi,  kaliteli, ömür boyu tatil imkanı sunan Club Patara, ödüllü mimarisi, doğası, iklimi, Toros Dağları’ndan gelen kaynak sularının denizle buluştuğu konumda, eşsiz ve mavi bayraklı denizi ile huzur ve sakinlik arayanların tercihi. Ayrıca bölgede Kalkan, Likya Yolu üzerinde gezilip görülecek birçok tarihi ve kültürel zenginlik bulunuyor. Aklıma gelen sadece birkaçı;  Patara Antik Kent, Patara Plajı, (caretta carettaların yumurtlama alanı) Kekova, Kaş, İslamlar Köyü (alabalık, lavaş ekmeği) , Kaputaş Plajı, Saklıkent Kanyonu, Batık kenti. Patara imkanları ve çevresindeki tarihi ve kültürel öğelerle eşsiz bir tatil bölgesinde bulunuyor, dedi.



Turhan Kaşo: Talep olursa yeni proje yaparım!



Yurtdışından talep çok!


Patara Turistik Tesisler İşletmecilik ve Yatırım A.Ş, Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Kâşo; Patara Prince Resort’ün yanı başında 250 değişik büyüklüklerde villa var. Tesiste 130 konut yabancılara satıldı. 90 dairede devremülk sistemimiz devam ediyordu yoğun talepten dolayı boş duran 30 dairemizi daha yenileyerek devremülk sistemimize dahil ettik. Devremülklerimizi 1 veya 2 haftalık, tapulu mülk olarak satışa çıkardık. Devremülk sahipleri, Patara Prince Hotel & Resort işletmesinin tesislerinden yararlanma hakkına da kavuşuyor. İki haftalık devremülkler 30 bin TL’den başlıyor, diye konuştu.


Kaşo; Türkiye'den  Ankara  ve İstanbul'dan talep gelirken yurtdışından özellikle İngiltere ve İngiltere'nin de Londra şehrinden oldukça yoğun talebin olduğunu ve bunların daha çok üst düzey yabancılardan oluştuğunu ifade etti.



Turhan Kaşo: Talep olursa yeni proje yaparım!


Devremülk projelerine algı kötü!


Devremülk projelerine algının birkaç firma yüzünden pek de hoş olmadığını belirten Kaşo; 96-97'lerde 1 evi 17 kişiye satıldığını bu dönemlerde satışları durduklarını ancak geçen sene yeniden akıllarına geldiğini ve üzerinden 15 sene geçmesine rağmen talep oluştuğunu farkettikleri için satışlara başladıklarını belirtti. 


Yasalarda varolan boşlukların kötü niyetli devremülkçülerce değerlendirildiğini söyleyen Kaşo; devremülk projelerinin yeterince ilgili görmemesinin sebeplerinden birinin de yeni nesilin devremülk kavramını bilmemesi olduğunu belirtti.


Kaşo; ancak tatile gitmek isteyenlerin yazlık satın alamayanların tercihi olduğunu ve 50'li yaşlardaki insanların kafa dinlemek için tercih ettiklerini de sözlerine ekledi. 


İşletmeler iyi denetlenmiyor!


Turhan Kâşo işletmelerin iyi denetlenmediğini söylerken turizm okullarında da eğitimlerin yeterli düzeyde verilmediğini vurguladı. Kaşo; cezai müadiye devremülk yasasıyla ilgili çalışmalar yapılabilir. Ancak yine de ev sahiplerinin işletmelerinin iyi niyetli yola çıkması önemli, dedi. 


Türkiye turizmden büyük düşüş yaşamaz!


Kaşo turizmin bu sezondaki durumunu için de şunları söyledi; Türkiye bu sene Rusya'daki krizden etkilenebilir ancak Türkiye'nin güneyi Akdeniz ise, Rusya'nın da Akdeniz olarak görüyorum ben. Turizm sektörünün büyük düşüş yaşaması mümkün değil. Yine Rusya'dan, Avrupa'dan turistlerin Türkiye'ye geleceğini düşünüyorum...


Kandıra'ya mozzarella peyniri üretim tesisi!


Arkadaşı Ömer Aral'la Kandıra'da mozzarella peyniri üretim tesisi kurduklarını belirten Kaşo; 120 mandadan 270'e ulaştık. Mandalar ve makineler İtalya'dan geldi. 1 yıl önce başlandı ve halen inşaatı yapıla kısımlar bulunuyor, dedi. 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön