24 / 04 / 2024

Turizm devi halka arz edildi!

Turizm devi halka arz edildi!

Albayrak Grubu şirketlerinden, personel ve yolcu taşımacılığı, filo kiralama, seyahat acentesi işletmeciliği, gıda nakliye ve dağıtımı, personel destek hizmetleri gibi hizmetler sağlayan Platform Turizm, 8-9 Aralık 2022 tarihlerinde halka arz edildi.



Bayraktar, halka arzdan elde edilecek finansman ile hem İstanbul hem Trakya hem de Anadolu bölgesinde araç yatırımları yapacaklarını kaydederek, "Yeni plaka yatırımları yapacağız. Özellikle 2023 yılında Pakistan'da, Gine'de ve Somali'de yolcu taşıma faaliyetlerine başlayacağız. Yatırımları, buralarda kullanmayı planlıyoruz." diye konuştu.

"Bu topraklarda kazandığımızı, yine bu topraklarda değerlendirmek istiyoruz"
Albayrak Grubu'nun yerli ve milli duruşu olan bir grup olduğuna vurgu yapan Mikail Talha Bayraktar, şunları kaydetti:

"Biz bu topraklarda kazandığımızı, bu toprakların insanlarıyla beraber güç birliği yaparak yine bu topraklarda değerlendirmek istiyoruz. Dolayısıyla halkımızdan talep bekliyoruz. Biz halka arzın bireysel olarak, halk üzerinden gelmesini bekliyoruz. Ve inşallah halkımızın teveccühüyle birlikte daha fazla bu topraklara hizmet etme şansı bulacağız.

Şirketin sahibi olduğu araç filosu son dönemde döviz kurlarında olan yükselmeden, enflasyonun yüksek seyretmesinde ve araç fiyatlarındaki artıştan dolayı ciddi manada değerlenmesine rağmen bilançosunda kayıtlı değer üzerinden takip edilmektedir. Bu demektir ki ileride kiradan çıkacak araçlarımızı sattığımız zaman şirketin çok yüksek bir karlılık ve nakit alım potansiyeli var."

Bayraktar, salgın sonrasında hem araç kiralamaya hem de personel taşımaya ciddi bir talep artışı olduğuna vurgu yaptı. Kovid-19'dan sonra tüketicilerin sağlık açısından birbirleriyle temas etmeme güdüsüyle olabildiğince toplu taşımadan uzaklaşma gereğini duyduklarını belirten Bayraktar, bu dönemde bireysel araç satın alma ve şirketlerin de iş kayıpları yaşamamaları için personellerini servisle taşıma ihtiyacı doğduğunu anlattı.

Şirketin faaliyetlerinde her ikisi de olduğu için bu açıdan bir potansiyelleri olduğunu kaydeden Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca her ne kadar bizim iki faaliyetimiz birbiriyle ilişkili gözükse de birbiriyle ilişkili değildir. Örneğin, personel taşımacılığında oluşacak bir krize karşı bizim araç filo faaliyetimiz tampon görevi görebileceği gibi bunun tam tersi durumda olabilecektir. En önemli, güçlü yanımızda şu; şirket, müşterileriyle uzun döneme dayanan ilişkiden dolayı gelir kaybına uğramamaktadır. Bunun yanında yeni müşteriler katarak reel büyümesini gerçekleştirmektedir. Şirketin devamlılığının ve sürekliliğinin olması kurumsal bir şirket olduğunu göstermektedir.

Yine aktifimize kayıtlı 120 milyon değerinde yatırım amaçlı gayrimenkulümüz bulunuyor ve enflasyonist ortamda bu gayrimenkuller değerlenmiştir. Bunlar likit varlıktır. Bizim kiraladığımız araçlar enflasyona karşı korumalı bir emtiadır. Gerektiği zaman bunları çok kolayca nakite çevirip faaliyetlerimizi devam ettirme şansımız vardır. Bu açıdan da bir teminat mekanizmasıdır."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön