18 / 04 / 2024

Turizm devi halka arz edildi!

Turizm devi halka arz edildi!

Albayrak Grubu şirketlerinden, personel ve yolcu taşımacılığı, filo kiralama, seyahat acentesi işletmeciliği, gıda nakliye ve dağıtımı, personel destek hizmetleri gibi hizmetler sağlayan Platform Turizm, 8-9 Aralık 2022 tarihlerinde halka arz edildi.



Şirketin halka arzı ile ilgili olarak AA muhabirine açıklama yapan Platform Turizm Mali İşler Müdürü Mikail Talha Bayraktar, Platform Turizm'in 2002 yılında personel taşımacılığı ve araç kiralama sektöründe faaliyet göstermek üzere Albayrak Grup tarafından kurulmuş bir şirket olduğunu kaydetti.

Albayrak Turizm'in 1980 yılında başlamış olduğu personel taşımacılığı ve araç kiralama faaliyetinin 2002 yılına kadar devam ettiğini, bu tarihten sonra bu işleri Platform Turizm'in yapmaya başladığını belirten Bayraktar, "2006 yılında iş gücü temini faaliyetine başlamıştır. 2007 yılında iş makinesi kiralama ve gezi organizasyonu işlerini bünyesine katmıştır. 2011 yılında Havabüs markasıyla, havaalanıyla şehir içi arasında yolcu taşımacılığı faaliyetine başlamıştır. Yine aynı yıl seyahat acenteleri işletmesine başlamıştır. 2012 yılında Pakistan şubesini kurarak Pakistan'da yolcu taşımacılığı faaliyetine başlamıştır. 2014 yılında da yine Pakistan'da metrobüs işletmeci faaliyetine başlamıştır. Faaliyetleri bugüne kadar devam etmiştir." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, 2022 yılında gündemine halka arzı alan Platform Turizm'in SPK'ya başvurusunu yaparak onayını da aldığını hatırlatarak, "8-9 Aralık tarihlerinde borsada satış üzerinden halka arzı gerçekleştiriyoruz." dedi.

Bayraktar, Albayrak Holding'in 70'nci yılını kutladığına dikkati çekerek, şirketin kurumsallaşmaya ciddi manada önem verdiğini dile getirdi. Şirketin kurumsallaşma ile birlikte organizasyon güçlenmesi, başarı ve sürekliliğinin kurucu ortak grubuna bağlı olmadan gelecek nesillere devam ettirilmesini sağlayacağını vurgulayan Bayraktar, "Bu manada kurumsallaşmayı daha ileri seviyeye taşımak istiyoruz. Halka arz bizim için aynı zamanda bir finansman kaynağı oluşturacak. Şirketimiz yatırımların bir kısmını dış finansmanla gerçekleştirmektedir. Halka arzla birlikte alternatiflerine oranla daha düşük maliyetli ve geri ödemesi olmayan bir finansman kaynağına kavuşacağız." değerlendirmesinde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön